Overwinning

Gordon in z'n nopjes wakker geworden: 'Zonder haat van lafbekken'

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGordon in z'n nopjes wakker geworden: 'Zonder haat van lafbekken'
RTL

Een heerlijke ochtend voor Gordon (52): sinds vanochtend is het niet meer mogelijk om te reageren op artikelen van 'Mediacourant' en dat is voor hem een 'overwinning'. Dat schrijft hij op Insta.

"Heerlijk wakker worden en voortaan zonder haatberichten, doodsverwensingen en ander vuilnis van de anonieme lafbekken"

Gordon stapt naar voren als boegbeeld tegen online-haat
Lees ook

Gordon stapt naar voren als boegbeeld tegen online-haat

'Heerlijk wakker worden en voortaan zonder haatberichten, doodsverwensingen en ander vuilnis van de anonieme lafbekken' schrijft de presentator bij een selfie vanuit zijn bed. 'Goedemorgen zonder zorgen! En door!'

Mediacourant maakte gisteren bekend dat reageren voorlopig niet meer mogelijk is omdat modereren te veel tijd kost. De website zoekt nu naar een alternatief.

Het besluit volgt nadat de presentator eerder deze maand juridische stappen zette tegen het mediaplatform: Gordon deed aangifte tegen schrijvers van anonieme haatreacties onder artikelen van de website. Ook sommeerde hij Mediacourant ontoelaatbare reacties te verwijderen en alle bekende gegevens van de schrijvers aan hem te verstrekken. De website bood daarop excuses aan.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Gordon blijft ondertussen handtekeningen verzamelen voor zijn petitie voor het stoppen van anonieme haatberichten op internet en social media. De teller tikt lekker door en stond vanochtend op ruim 27.000. Hij wil voor donderdag 22.00 uur de veertigduizend handtekeningen bereiken zodat hij spreektijd krijgt in de Tweede Kamer.

Bekijk hier meer over de procedure van Gordon tegen Mediacourant:

Lees meer over
Gordon