GESCHEIDEN WEGEN

Lars en Lizzy blikken terug: waar liep het stuk?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/NT VisualsLars en Lizzy blikken terug: waar liep het stuk?
RTL

Met een matching-score van tachtig procent en twee namen die ook nog eens lekker klonken samen, begonnen Lars en Lizzy hun ‘Married at First Sight’-avontuur. Voor de kijkers thuis, maar zeker ook voor de twee jonge Brabanders, leek het liefde op het eerste gezicht. Uiteindelijk besloot het stel tóch hun ringen in te leveren tijdens het beslissingsmoment. Hoe blikken ze terug op hun deelname aan het programma, maar vooral: op elkaar?

"We zaten in een andere versnelling"

In gesprek met RTL Boulevard blikken Lars en Lizzy terug op dit bijzondere experiment. Ondanks een aantal heftige uitspraken van Lizzy in Louisa laat ze weer lachen afgelopen week is de storm weer gaan liggen en kijken beiden met een goed gevoel terug. "Het is het meest extreme wat ik ooit gedaan heb", vertelt voormalig topsporter Lizzy. Ook voor Lars is het een ware rollercoaster geweest. "Het gaat zo snel. De trouwdag, de huwelijksreis, alles is perfect geregeld."

Vooral de huwelijksdag is bij allebei blijven hangen. Voor Lizzy is de ceremonie dan ook het mooiste moment. "Ik durf wel te zeggen dat dat de mooiste dag uit mijn leven is, ook al trouwde ik met een vreemde. Het was direct alsof we elkaar al jaren kenden." Haar match, Lars, kijkt daar ook positief op terug. "Er kwam een hartstikke mooie meid door de deur lopen, met wie ik een prachtige dag heb mogen beleven." Ook bij Lizzy voelde het direct goed. "Het voelde direct vertrouwd en ik had wel het gevoel dat ik meteen mezelf kon zijn."

Lizzy uit MAFS laat zich uit over 'veelbesproken' koppelsweekend
Lees ook

Lizzy uit MAFS laat zich uit over 'veelbesproken' koppelsweekend

Ook tijdens de huwelijksreis naar Duitsland hadden Lars en Lizzy het erg gezellig met elkaar. "We hadden een op een, zonder camera, ook wat diepere gesprekken", vertelt Lars. Lizzy beleefde evengoed een leuke tijd in Duitsland, al houdt ze meer van ‘zon, zee en strand'. Eenmaal terug in Nederland ging ook het samenwonen goed. In die periode leerde het stel elkaar beter kennen in hun dagelijkse omgeving. Het ging eigenlijk pas mis toen de camera’s een tijdje weggingen. Tussen het samenwonen, wat Lars en Lizzy nog met een week verlengden, en het koppelsweekend in.

"Lars gaf aan dat hij al vrij snel verliefd op mij was. Hij is ook best wel van het handje vasthouden en ik wat minder", aldus Lizzy. Voor haar voelde dat nog niet zo. "Ik heb aangegeven dat ik, eenmaal terug in mijn eigen leven, wilde onderzoeken of ik hem echt ging missen. En naar Lars ging verlangen. Dat gebeurde niet." En terwijl Lizzy worstelde met haar gevoelens, want ze wilde wel degelijk verliefd worden op Lars, wilde hij haar juist wél vaker zien. "Ik wilde graag een hapje eten. Voor mijn gevoel was dat bij haar anders."

Toen het stel op het koppelweekend arriveerde, hadden ze elkaar ruim twee weken niet gesproken of gezien. Wel spraken ze beiden met hun expert, Tila, om proberen de boel te lijmen. Daar was Lizzy behoorlijk gespannen voor. "Het kon twee kanten op gaan", vertelt ze. En terwijl Lars aankwam met het gevoel het huwelijk te redden, voelde Lizzy al vrij snel aan dat het haar niet zo veel deed om Lars weer te zien. "Dat vond ik echt schokkend. Toen dacht ik: dan zit het gevoel dus niet goed."

Uiteindelijk kregen de twee ook een woordenwisseling met elkaar tijdens dat weekend. "Ik werd best wel boos", bekent Lars. "Ik weet van mezelf dat ik dan best dominant kan zijn. Daarbij wilde ik haar ook niet kwetsen, dus ben ik weggelopen." Het terugzien van de ruzie doet Lizzy nog steeds wat. "Toen ik het weer zag kwamen alle emoties weer naar boven. Het zit wel diep."

Lizzy is van mening dat het erop stuk is gelopen omdat zij en Lars elkaar niet goed genoeg hebben leren kennen. "Het bleef soms best aan de oppervlakte. Plus: ik werd simpelweg niet verliefd. En je kunt dat nou eenmaal niet sturen." Lars denkt dat het misschien ook niet mee heeft geholpen dat de twee in zijn ogen in een andere levensfase zitten. "We zaten in een andere versnelling." Beiden zien ze het moment van de beslissing dan ook als een mooie afsluiting.

Contact hebben de twee niet meer, ondanks het bijzondere avontuur dat ze met elkaar deelden. "Jammer", zegt Lars daarover. "Je hoopt natuurlijk dat je je droomvrouw vindt. Dat we nu zelfs geen vrienden meer kunnen zijn. Helaas." Maar spijt hebben ze niet. "Het was een prachtig avontuur. En ik heb mezelf ook beter leren kennen", vertelt Lizzy. Lars zou het MAFS-avontuur 'zo weer overdoen'.

En natuurlijk willen we allemaal weten of zowel Lars als Lizzy inmiddels hun liefdesgeluk ergens anders heeft gevonden. Dat blijkt niet het geval te zijn, maar ze staan wél open voor nieuwe ontmoetingen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Married at First Sight