bloemetjes buiten zetten

Guido Weijers doet mee aan terrasactie: 'Is het wel veilig?'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGuido Weijers doet mee aan terrasactie: 'Is het wel veilig?'
RTL

Guido Weijers (43) heeft dinsdagmiddag meegedaan aan de actie van een Bredase kroeg die kortstondig zijn terras had geopend. De cabaretier, die zich al maanden hard maakt voor een versoepeling van de coronamaatregelen, zegt op Instagram dat hij toevallig voorbij kwam lopen.

"Ik zag dat de stoelen buiten stonden en toen dacht ik: 'is het wel veilig?' En toen zag ik dat iedereen op anderhalve meter zit, dat je een triage vooraf moet invullen of je gezond bent én we zitten natuurlijk in de buitenlucht", zo deelde hij zijn volgers mee. Volgens hem was het daarmee dubbelop veilig. "Dus hoog tijd voor het eerste drankje op het terras."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Guido Weijers haalt uit naar kritische Hugo de Jonge: 'Sabotage'
Lees ook

Guido Weijers haalt uit naar kritische Hugo de Jonge: 'Sabotage'

Het terras is van Johan de Vos, woordvoerder van ondernemers van tientallen regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die dinsdagmiddag hun terrassen hebben geopend. Hij pakte het terras voor zijn Bredase kroeg weer in, na overleg met de gemeente.

Het terras zat kort na de opening bomvol en de eerste kopjes koffie en biertjes werden al snel verkocht. Mensen kunnen nu nog wel bij een luik een bestelling doen.

Lees meer over
Guido Weijers