we'll never be royals

Interview Harry en Meghan komt 'ongeacht toestand Philip' op tv

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesInterview Harry en Meghan komt 'ongeacht toestand Philip' op tv
RTL

Prins Philip ligt al een tijdje in het ziekenhuis met een ernstige infectie. Het lijkt er niet op dat de 99-jarige binnenkort het ziekenhuis mag verlaten en daarom worden prins Harry (36) en Meghan Markle (39) verzocht de uitzending van hun interview met Oprah Winfrey (67) uit te stellen. Maar daar lijkt het koppel geen gehoor aan te kunnen geven, omdat de producers van het interview 'geen loyaliteit tegenover het koningshuis hebben', schrijft 'The Sun'.

"Als Philips toestand verslechtert en ze zenden het tóch uit, kan dat een diplomatieke bom af laten gaan"

De Megxit zorgde al voor behoorlijk wat opruiing in Buckingham Palace, maar het openhartige interview dat het koppel geeft aan Oprah zou weleens de mokerslag kunnen worden voor de relatie van Harry en Meghan met het Britse koningshuis. Nu prins Philip op 99-jarige leeftijd is opgenomen in het ziekenhuis met een infectie en een hartaandoening, wil de monarchie dat het stel de uitzending cancelt. "Dit is écht niet het moment", vertelt een insider aan The Sun. De Britse krant meldt verder dat de makers van de Harry en Meghan-special 'weigeren' de uitzending te staken. 

'Prinses Eugenie is grote steun voor Meghan tijdens zwangerschap'
Lees ook

'Prinses Eugenie is grote steun voor Meghan tijdens zwangerschap'

De producers van de Oprah-special willen het sowieso uitzenden, 'ongeacht de toestand van prins Philip'. "De zender heeft miljoenen verdiend aan de reclames tijdens het interview", aldus een bron aan The Mirror. Hoewel ze dus bewust zijn van de frêle gezondheid van prins Philip, 'zijn ze niet trouw aan het Britse koningshuis'. "Als Philips toestand verslechtert en ze zenden het tóch uit, kan dat een diplomatieke bom af laten gaan. Het zou heel gevoelloos en respectloos zijn."

Als het allemaal doorgaat als gepland, wordt het interview van Harry en Meghan met Oprah aanstaande zondag 7 maart uitgezonden in de Verenigde Staten. Diezelfde zondag vindt er ook een tv-special rondom de Queen plaats, waarin het gemenebest gevierd wordt. Of prins Philip tegen die tijd nog in het ziekenhuis ligt, valt nog te bezien. Buckingham Palace liet weten dat het 'goed gaat' en dat hij 'reageert op de behandelingen', maar royaltydeskundigen uitten hun zorgen in zowat alle Britse kranten.

Harry en Meghan lieten onlangs weten het Britse koningshuis voorgoed te verlaten. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarklePrins PhilipKoningin Elizabeth IIOprah WinfreyBritse koningshuis