en weer door!

Succesverhaal De Boerkampies uit Ik Vertrek maakt diepe indruk

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© AVROTROSSuccesverhaal De Boerkampies uit Ik Vertrek maakt diepe indruk
RTL

Problemen met het koopcontract, onverwachte kosten, tegenwerkende gemeentes; wie ooit naar een aflevering van 'Ik Vertrek' heeft gekeken weet dat je daar de klok op gelijk kan zetten. De familie Boerkamp bewees echter het tegendeel. ​​​​​​​Leven zij nog steeds hun dolce vita in Italië?

"Het was allemaal even teveel, de aanblik van een leeg resort en de lege bankrekening"

In 2006 zeggen Bionda, Alwin en hun zoons hun rijtjeshuis in Twello vaarwel voor het zonnige Italië. Ik Vertrek volgde hen destijds op de voet en checkte ook in de loop der jaren meerdere malen in. Na het runnen van een succesvolle B&B en een agriturismo in Montefiore dell'Aso, is het nu tijd voor een nieuw avontuur.

Het koppel heeft een stuk grond gekocht vlakbij de badplaats Cupra Marittima, om hun grote droom te verwezenlijken: een luxe beach resort met 55 safaritenten - inclusief zwembad, restaurant, bar, speeltuin én voetbalveld. Kosten? Zo'n vier miljoen euro. 

Ik Vertrek-stel overkomt probleem na probleem met 'thoughtfulness'
Lees ook

Ik Vertrek-stel overkomt probleem na probleem met 'thoughtfulness'

"Het was niet dat het niet meer leuk was op de oude locatie", vertelt Bionda voor de camera. "Het was wel een probleem dat het een agriturismo was." Agriturismo is de benaming voor een boerenbedrijf in Italië en moet voldoen aan strikte regels. Hierdoor konden Bionda en Alwin niet hun eigen plan trekken. "We zaten aan een limiet en konden nooit verder ontwikkelen", leggen ze uit. "En dat hield ons wel tegen."

Maar net als de Nederlanders aanstalten willen maken, komt de coronacrisis om de hoek kijken. En die hakt er flink in. "De afgelopen weken waren echt een rollercoaster. Onze emoties gingen ook echt op en neer", bekent het koppel. "Soms ook wel depressief, dat je denk: wat ben ik aan het doen? Maar al ons geld, ons hele leven zit erin." Daarom gaan ze stug door, ondanks het feit dat ze tegenslag na tegenslag voor hun kiezen krijgen. Door verschillende organisaties worden ze steeds maar weer teruggefloten, wat erin resulteert dat ze gasten moeten teleurstellen. Uiteindelijk moet het stel zo'n 300.000 euro aan reserveringen terugbetalen, omdat het resort nog lang niet af is. Geld dat onder andere was bedoeld voor het zwembad. Bionda en Alwin zijn inmiddels financieel helemaal uitgekleed, terwijl hun droom nog lang niet staat.

Eind augustus kunnen ze dan toch eindelijk open en doen ze wat ze het allerliefste doen: gasten ontvangen en hen een onvergetelijke vakantie bezorgen. Lang hebben ze er echter niet van kunnen genieten, want vanwege de aangescherpte maatregelen worden alle boekingen voor de herfstvakantie weer geannuleerd. Alles voor niks. "In plaats van een vol resort, was het stil. Het was allemaal even teveel: de aanblik van een leeg resort en de lege bankrekening", doen ze hun verhaal op de website van het programma. 

Ondertussen gaan ze gewoon enthousiast door met de bouw van hun Beach Resort. Er moet nog een hoop gebeuren en na vijftien jaar blijft het stel zich verbazen over Italië en de bijzondere regels. Zo wil de gemeente bijvoorbeeld dat ze op hun strand een uitkijktoren maken, zodat voorbijgangers vogels en zeldzame plantjes en dolfijnen kunnen spotten. Geschatte kosten: zo'n 20.000 euro. "We lachen er soms maar een beetje om. Het komt vast allemaal goed."

Kijk de aflevering met de familie Boerkamp hier terug.

Ik Vertrek-koppel Aadje en Richard durfden onlangs ook de stap te nemen. Hoe het nu met hen gaat zie je in onderstaande video.

Lees meer over
Ik Vertrek