van je familie moet je het hebben

Queen 'weigert statement te maken' over Harry en Meghan

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesQueen 'weigert statement te maken' over Harry en Meghan
RTL

Het explosieve interview van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) met Oprah Winfrey (67) is inmiddels door miljoenen mensen bekeken. In de special deed het koppel uit de doeken hoe ze behandeld werden door Buckingham Palace, maar het Britse koningshuis heeft tot op heden niet gereageerd op de aantijgingen. Queen Elizabeth (94) zou namelijk 'weigeren' op dit moment een statement naar buiten te brengen.

Meghan en Harry deden nogal wat heftige uitspraken over het Britse koningshuis in hun interview met Oprah. Zo zou er sprake zijn van racisme binnen Buckingham Palace: er werd namelijk gediscussieerd over de huidskleur van hun toen nog ongeboren zoon Archie. Queen Elizabeth en haar personeel zouden in crisisoverleg zijn over hoe ze moeten reageren op de aantijgingen, maar het nog niet het juiste moment vinden om een statement te maken. 

Meghan houdt pleidooi voor privacy voor camera bij Oprah
Lees ook

Meghan houdt pleidooi voor privacy voor camera bij Oprah

The Times meldt dat er al een verklaring klaarlag waarin de Britse royals hun waardering en liefde voor Harry en Meghan uitspraken, maar dat publicatie daarvan is geschrapt. Met het statement hoopten ze namelijk de situatie te deëscaleren, maar ze zijn van mening het daar nu te laat voor is. Volgens The Telegraph ging het om een gezamenlijk statement van koningin Elizabeth, prins Charles en prins William. Aan The Mirror liet een paleismedewerker weten dat ze 'de juiste toon proberen te vinden' en niet 'nog heftigere reacties willen uitlokken'.

Of en wanneer er nog een reactie vanuit Buckingham Palace komt, is nog niet duidelijk. Harry en Meghan maakten na het interview wel duidelijk dat noch koningin Elizabeth noch prins Philip achter de discussies rondom Archies huidskleur zat. Wie het wel was, willen ze niet zeggen. In het interview vertelde Meghan ook dat haar psychische hulp werd geweigerd. Het is nog maar de vraag of het Britse koningshuis hun kant van het verhaal over deze zaken zal laten horen.

Oprah with Meghan and Harry is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5. In de video hieronder zie je de reacties van royaltydeskundigen Marc van der Linden en Justine Marcella. 

Lees meer over
Koningin Elizabeth IIPrins HarryMeghan MarkleOprah WinfreyBritse koningshuis