oh mijn god

Tooske Ragas en Kim Pieters maken cast The Passion compleet

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Sander MulkenTooske Ragas en Kim Pieters maken cast The Passion compleet
RTL

Na de hoofdrollen werden vandaag ook de namen van de discipelen bekendgemaakt. Onder andere presentatrice Tooske Ragas (46), actrice Britt Scholte (24) en Kim Pieters (41) zullen volgelingen van Jezus van Nazareth spelen. Hiermee maakt KRO-NCRV de gevarieerde cast van de elfde editie van 'The Passion' compleet.

Ook BinnensteBuiten-gezichten Ramon Brugman en Sharon de Miranda, SpangaS-acteurs Roosmarijn Wind en Jefferson Yaw Frempong-Manson, soapie Jeffrey Hamilton, Mitch Wolterink en zangeres Sterre Koning zijn op donderdag 1 april te zien als vrienden van de Joodse profeet.

Daarnaast vervullen net als elk jaar ook verschillende bekende Nederlanders een bijrol in het grootste muzikale paasevenement van Nederland. Zo is er een rol weggelegd voor Cas Jansen en Dwight van van de Vijver als politieagenten, heeft Lucille Werner een bijrol in deze editie, spelen Pip Pellens en Pim Wessels de veroordeelde criminelen en Nicolette Kluijver en Ron Blaauw hebben een rol als Petrus-herkenners.

Freek Bartels speelt Jezus in The Passion
Lees ook

Freek Bartels speelt Jezus in The Passion

Musicalster Freek Bartels speelt dit jaar de rol van Jezus. "Het is een ontzettende eer om gevraagd te worden voor zo'n spektakel", vertelde hij eerder aan tafel bij Fidan Ekiz en Renze Klamer. Rob Dekay kruipt in de huid van Judas. Op de vraag of hij zich herkent in Judas, antwoordde hij grinnikend ja. "Ik denk dat iedereen een klein beetje Judas in zich heeft zitten." Leo Alkemade vertolkt de rol van Petrus, die volgens de presentator de eigenlijke schoft van het gezelschap is. 

Eerder werd bekend dat Humberto Tan de taak van verteller op zich neemt. Trijntje Oosterhuis zal te zien zijn als Maria. 

Het muzikale paasevenement wordt op 1 april live uitgezonden door KRO-NCRV vanuit Roermond.

Lees meer over
Freek BartelsLucille WernerHumberto TanTooske RagasBritt ScholteThe Passion