spuit elf

Kijkers Ik Vertrek vol vragen: 'Waarom wordt dit uitgezonden?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Ik Vertrek / AVROTROSKijkers Ik Vertrek vol vragen: 'Waarom wordt dit uitgezonden?'
RTL

In de meest recente aflevering van 'Ik Vertrek' is te zien hoe de familie Wesseloo hun luxe leven in Almere verruilt voor een onzeker avontuur in Spanje. Hier willen ze een enorm vakantiepark bouwen met 86 vakantiehuisjes en 58 camperplaatsen. Maar in Spanje werkt alles net even anders en dat hebben ze geweten… Hoewel de familie het al vier jaar volhoudt, kan de kijker amper veertig minuten aan.

"Voor mij voelt het nog steeds heel goed: dit is wat we willen"

Hoewel Birgitta een hoge functie heeft in Nederland, besluit ze samen met haar man Ton en twee kinderen het roer volledig om te gooien. Voor 100.000 euro hebben ze een braakliggend terrein van 27.000 vierkante meter in het Spaanse Busot, in de provincie Alicante, gekocht. Het doel is om binnen tien maanden hun droom te realiseren, maar met elf verschillende licenties schiet dat niet op. In Spanje werkt het namelijk allemaal net even anders. De aanvraag duurt dan ook lang, héél lang.

Vier maanden na hun vertrek uit Nederland zijn slechts acht van de elf licenties verstreken. Het kost echter niet alleen tijd, maar ook geld. "Als je tien deellicenties moet hebben en ze vragen allemaal 6.000 euro voor goede, nieuwe onderzoeken: is het dit dan nog wel waard?" stelt Birgitta voor de camera. 

Succesverhaal De Boerkampies uit Ik Vertrek maakt diepe indruk
Lees ook

Succesverhaal De Boerkampies uit Ik Vertrek maakt diepe indruk

Uiteindelijk gaan ze toch maar aan de slag en met de komst van tien investeerders ziet de de familie Wesseloo hun droom steeds meer werkelijkheid worden. Maar als het team van Ik Vertrek hen een jaar later weer opzoekt blijkt dat Birgitta niet langer in Spanje te woont, maar werkt in Nederland. "De bedoeling is dat ik dat een paar maanden ga doen, een tijdelijke klus. Ik vlieg maandagochtend naar Nederland en vrijdagmiddag weer terug naar Spanje", legt ze uit. "Het duurt gewoon langer dan we dachten (…) We hebben in eerste instantie visitekaartjes gehad waarop stond: opening 2017. Die konden we nog aanpassen door van de zeven een acht te maken en alsnog uit te delen, maar om daar nu weer een negen van te maken…"

Omdat de plannen voor het vakantiepark totaal uitzichtloos zijn, hebben Ton en Birgitta zich inmiddels op een nieuw project gestort: een woningruil met een goede kennis. Hij krijgt hun woonhuis en zij krijgen een vervallen pand met 12.000 vierkante meter aan grond. De woning willen ze volledig verbouwen, want leefbaar is het momenteel nog niet. Van de extra grond willen ze camperparkeerplaatsen maken. "En mochten we daar geen parkeerplaatsen kunnen doen, dan hebben we ook al nagedacht over huisjes." Maar ook daar zijn nog de nodige vergunningen voor nodig - en daar heeft Twitter inmiddels de buik van vol.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ondertussen wonen de Wesselootjes al bijna vier jaar in Spanje, maar echt vlotten wil het niet. Toch hebben ze geen spijt van hun keuze. "Voor mij voelt het nog steeds heel goed, het voelt nog steeds van: dit is wat we willen", aldus Birgitta. Ook Ton denkt er zo over: "Ja, ik heb er zeker nog hoop in dat dit ooit goed gaat komen. Absoluut (...) Ik ben hier zeker gelukkig."

Aadje en Richard vertrokken eerder ook naar Spanje met de camera's van Ik Vertrek. Hoe het nu met hen gaat zie je in onderstaande video.

Kijk de aflevering met de familie Wesseloo hier terug.

Lees meer over
Ik Vertrek