laatste eer bewijzen

Overleden acteur Chadwick Boseman maakt kans op Oscar

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© David Lee / NetflixOverleden acteur Chadwick Boseman maakt kans op Oscar
RTL

Chadwick Boseman, de 'Black Panther'-acteur die in augustus 2020 op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, heeft postuum een nominatie voor een Oscar ontvangen. Hij maakt kans op het beeldje voor zijn rol als jazzmuzikant in de film 'Ma Rainey’s Black Bottom'.

Chadwick won eerder al een Golden Globe voor deze rol. Hij neemt het onder anderen op tegen Anthony Hopkins (The Father) en Gary Oldman (Mank). Het is niet de enige Oscar waar de film kans op maakt. Ook actrice Viola Davis, zijn tegenspeelster, is genomineerd voor haar rol.

Robert Downey Jr. eert Chadwick Boseman tijdens awardshow MTV
Lees ook

Robert Downey Jr. eert Chadwick Boseman tijdens awardshow MTV

De dramafilm Mank van streamingdienst Netflix heeft dit jaar de meeste Oscarnominaties in de wacht gesleept. De bekendmaking vond maandagmiddag plaats in Los Angeles. De biografiefilm over scenarist Herman J. Mankiewicz, die een Oscar won voor meesterwerk Citizen Kane uit 1941, kreeg tien nominaties.

Het zwart-witdrama van regisseur David Fincher maakt onder andere kans op de beeldjes voor beste film en hoofdrolspeler (Gary Oldman) en actrice (Amanda Seyfried). 

Lees meer over
Amanda SeyfriedOscars