Nieuwe doorbraak

Nieuwe verdachte aangehouden voor overval Nikkie de Jager

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSNieuwe verdachte aangehouden voor overval Nikkie de Jager
RTL

Een buitenlandse politiedienst heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor de gewelddadige overval op Nikkie de Jager (27) en haar verloofde Dylan vorig jaar. Het gaat om een 32-jarige persoon. Waar de verdachte is gearresteerd, wil het Openbaar Ministerie vanwege onderzoeksbelang niet bekendmaken.

Vrijdagochtend staan al twee andere verdachten terecht voor de overval. Het gaat om de 24-jarige Eddie N. en de 22-jarige Hamza T. uit Rotterdam.  De officier van justitie wil dat de verdachte vast blijven zitten. Wie de derde verdachte is, bleek niet uit de zitting. Het OM wil alleen kwijt dat de verdachte donderdag is aangehouden in het buitenland. Of er een overleveringsprocedure gestart zal worden, om de verdachte naar Nederland te halen, is eveneens onbekend.

Verdachten overval Nikkie de Jager en René van der Gijp voor de rechter
Lees ook

Verdachten overval Nikkie de Jager en René van der Gijp voor de rechter

Volgens het OM maken de verdachten deel uit van een criminele groep die in wisselende samenstelling inbraken en overvallen pleegde. Daarbij schuwden ze niet om geweld te plegen, zo ook bij de overval op Nikkie en Dylan. De officier vertelde tijdens de zitting vrijdagochtend dat er een vuurwapen werd gebruikt om de twee te bedreigen. Ook is het stel vastgebonden en zou er zijn geslagen met het wapen. De verdachten zouden ook hebben gevraagd waar de kluis zich bevond in de woning in Uden.

Lees meer over
Nikkie de Jager