Hoe is het mogelijk?

Ik vertrek-maker Marc gaat de fout in als hij zelf naar Spanje emigreert

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSIk vertrek-maker Marc gaat de fout in als hij zelf naar Spanje emigreert
RTL

Een bijzondere aflevering van 'Ik vertrek' deze week. De 57-jarige Marc Waltman, die zelf tien jaar voor het programma heeft gewerkt, vertrekt met zijn vrouw Madelon naar Spanje. Marc heeft uit eerste hand ervaren wat er allemaal mis kan gaan tijdens de opnames, maar of dat betekent dat het bij hem wél van een leien dakje gaat...

In het Spaanse Comares heeft het koppel een olijfmolen gevonden. De Amsterdammers willen een kindonvriendelijk boetiekhotel beginnen met zes luxe suites en een restaurant. De olijfmolen moet nog wel verbouwd worden. Marc weet als geen ander wat er allemaal misgaat bij emigreren en verbouwen, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn droom na te jagen.

Je verwacht misschien dat met deze voorkennis Marc en Madelon een flinke voorsprong hebben op de andere kandidaten van Ik vertrek, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen.

Kijkers Ik Vertrek vol vragen: 'Waarom wordt dit uitgezonden?'
Lees ook

Kijkers Ik Vertrek vol vragen: 'Waarom wordt dit uitgezonden?'

Dat de hele rambam verbouwd moet worden, terwijl het stel daar helemaal geen geld voor heeft. Daarom lenen Marc en Madelon 180.000 euro van vrienden, maar is dat genoeg om het avontuur succesvol aan te gaan? Je moet immers goed beslagen ten ijs komen. Vol goede moed begint het stel aan hun Spaanse avontuur, maar al snel stuit het stel op de standaardproblemen die je ziet in een gemiddelde aflevering van Ik vertrek. 

De bouwvergunning zijn nog niet aangevraagd, de geraamde kosten worden pas later berekend, de offerte blijkt twee keer hoger dan verwacht en deadlines worden niet gehaald. Het enthousiasme waarmee het koppel begint is uiteindelijk maar van korte duur. Helemaal als ze door hun aannemer bedonderd worden, hun buffer binnen de kortste keren op is en ze noodgedwongen terugkeren naar Nederland. Voor de kijkers van het programma genoeg voer om over te tweeten.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Ik Vertrek