blijf toch (t)huisman

Henny Huisman: 'Ik ben niet zo wanhopig als ik word neergezet'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHenny Huisman: 'Ik ben niet zo wanhopig als ik word neergezet'
RTL

Henny Huisman (69) heeft het meermaals geopperd: hij wil weer op de buis. Toch lijkt zijn comeback maar niet door te komen. 'Veronica Magazine' verdiepte zich in het aanbod 'belegen presentatoren' en belde Henny op. Waarom blijft zijn terugkeer op de Nederlandse televisie uit?

"Jan Slagter zei ooit over mij: 'Henny wil te graag.' Nou ja, zeg"

"Nou, ik ben echt niet zo wanhopig als ik vaak word neergezet", zegt de presentator tegen het blad. "Ik benadruk alleen altijd dat ik televisie maken leuk vind. Jan Slagter zei ooit over mij: 'Henny wil te graag.' Nou ja, zeg. Mijn dochter en schoonzoon hebben een restaurant, ik heb nog nooit iemand over de kok horen zeggen: hij wil te graag."

Toch kan dromen geen kwaad. "Natuurlijk zap ik regelmatig langs programma’s waarvan ik denk: dat zou ik ook wel willen. The Masked Singer bijvoorbeeld. Ze hebben me wel benaderd om in zo'n kostuum te zitten, maar dat doe ik niet. Ik bedoel de jury. Er zijn talloze talentenjachten, dat zou ik hartstikke leuk vinden om te doen. Dan zie ik Ali B in twee programma's – dat gun ik hem, maar je kunt het ook afwisselen. Maar als ik dat tegen een journalist zeg, schrijven ze meteen dat ik een van zijn programma’s wil hebben. Mijn vrouw zegt weleens: 'Geef het nou op', maar zij voelt niet wat ik voel."

Henny Huisman bedankte voor Alle hens aan dek
Lees ook

Henny Huisman bedankte voor Alle hens aan dek

Vorig jaar zagen we Henny nog even op tv voor zijn programma Waar is dat feestje?!. Aan RTL Boulevard vertelde hij dat hij dat best spannend vond.

Lees meer over
Henny Huisman