aangrijpend

Kijkers Rooijakkers geroerd door Ernst Daniël Smid: 'Zo schrijnend'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL / Rooijakkers over de VloerKijkers Rooijakkers geroerd door Ernst Daniël Smid: 'Zo schrijnend'
RTL

In de aflevering van 'Rooijakkers over de Vloer' van gisteravond brengt Art een bezoek aan Ernst Daniël Smid (67). De zanger vertelt spraakzaam over de ingrijpende ziekte van Parkinson en blikt terug op zijn carrière. Kijkers zaten met betraande ogen voor de buis, blijkt uit de reacties op Twitter.

"Ik wil nog wel graag dingen doen, maar of ik ze waar kan maken?"

Ernst praat met Art over de hechte band met zijn familie, het grote gemis van zijn echtgenote Rosemarie en de invloed die Parkinson op zijn leven heeft. Hij omschrijft zijn huidige gemoedstoestand als 'verwachtingsloos'. "Niet ambitieloos, dat niet", zegt hij. "Ik wil nog wel graag dingen doen, maar of ik ze waar kan maken? Die twijfel, die maakt je af en toe schizofreen. Dat je denkt: ik ben Ernst Daniël, ik heb de techniek, ik heb het gekund. Zwemmen leer je ook nooit af. Maar het is wat het is." 

Ernst Daniël Smid 'supertrots' op ode aan overleden echtgenote
Lees ook

Ernst Daniël Smid 'supertrots' op ode aan overleden echtgenote

Al kan hij misschien minder, Ernst wil zich niet verborgen houden voor de buitenwereld. "In een succesvolle maatschappij wordt ziekte gezien als een zwakte. Maar ik wil niet het vonnis hebben gehad van: je hebt parkinson en je moet afscheid nemen van het leven. Ik ga me niet verstoppen."

Zijn woorden raken kijkers, zo valt op Twitter te lezen. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De aflevering van Rooijakkers over de Vloer kijk je hier terug.

Ernst Daniël lijdt al enkele jaren aan Parkinson. Met die diagnose kreeg zijn leven in één klap een andere wending, vertelde hij eerder bij RTL Boulevard.

Lees meer over
Ernst Daniël SmidArt RooijakkersParkinsonRooijakkers over de Vloer