Plottwist

Verbijstering aan ontbijttafel De Verraders: 'Wat doe jij hier?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLVerbijstering aan ontbijttafel De Verraders: 'Wat doe jij hier?'
RTL

Nadat mede-verrader Diederik (36) het spel vorige week moest verlaten, kregen Holly (26) en Kees (51) direct een lastige opdracht voor hun kiezen. Het duo moest een getrouwe verleiden verrader te worden en dat had geen milde gevolgen, zo is te zien in de laatste aflevering van 'De Verraders'.

"We hebben een monster in huis gehaald"

Niet alleen kregen de twee direct spijt van hun keuze, óók zorgde het ervoor dat de rest van de kandidaten van hun stuk werden gebracht toen ze aan de ontbijttafel ontdekten dat er die nacht niemand is vermoord. In plaats daarvan is er juist een nieuwe verrader in het spel gekomen.

Terug naar het moment waarop Samantha in het holst van de nacht voor het eerst werd verenigd met haar mede-verraders. Ze stak direct van wal en vertelde er heilig van overtuigd te zijn dat niemand haar verdenkt. Sterker, ze ligt perfect in de groep. En dat is voor Holly en Kees direct een rode vlag, te meer omdat ze het een naïeve gedachte vinden. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Sinan heeft nog iets goed te maken met Francis na De Verraders
Lees ook

Sinan heeft nog iets goed te maken met Francis na De Verraders

"Iemand die zegt: 'Nee joh, iedereen eet uit m'n hand, ik weet precies wat er speelt', moet je dus niet in je team hebben", zegt een verslagen Kees. "Want die is in staat tot alles. Ik heb spijt." Ook Holly is niet blij met de eerste indruk van Samantha in haar nieuwe rol. "Alles in mijn lijf zegt: is dit wel slim eigenlijk?" Volgens Kees hebben ze 'een monster in huis gehaald'. "Dus als het aan ons ligt gaat ze de eindstreep niet halen."

Kortom, de toon is gezet. Toch zullen ze hun frustraties van zich af moeten schudden: het ontbijt is in aantocht. En daar komt de volgende shock, als de nietsvermoedende kandidaten ontdekken dat er die nacht niemand is vermoord.

Nadat Samantha als negende persoon aan tafel schuift trekken ze direct de conclusie dat Loek zijn biezen heeft moeten pakken... totdat hij even later doodleuk binnenkomt. "Huh? Dit kan niet! Wat doe jij hier?", klinkt het aan tafel. De kandidaten zijn volledig van de leg zodra ze beseffen dat de groep nog compleet is.

Iedereen is verbouwereerd, des te meer als presentator Tijl met slechts een paar woorden zowel helderheid schept, als olie op het vuur gooit: "Goedemorgen, zeven getrouwen en drie verraders..."

Diederik had lange tijd vrij spel in De Verraders, maar de rest van de kandidaten hadden hem in de smiezen en dus moest hij vorige week het spel verlaten. Hoe blikt hij zelf terug op al zijn list en bedrog?

Lees meer over
Loiza LamersLoek PetersHolly Mae BroodDiederik JekelSamantha SteenwijkDe Verraders