'Mis mijn vader enorm'

Prins Charles spreekt natie toe na overlijden vader Philip

Door <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Prince Andrew says the Queen described the passing of the Duke of Edinburgh as having &quot;left a huge void&quot; in her life, and says the royal family is &quot;rallying round to makeRTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPrins Charles spreekt natie toe na overlijden vader Philip
RTL

De 72-jarige prins Charles heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het overlijden van zijn vader, prins Philip. In het bijzijn van de pers gaf hij aan zijn 'papa' enorm te missen en bedankte voor alle steunbetuigingen van over de hele wereld.

"Ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt"

"Ik wil in het bijzonder zeggen dat mijn vader de afgelopen 70 jaar een bijzondere en toegewijde dienst heeft bewezen aan de koningin, mijn familie, het hele land, maar ook aan het hele Gemenebest", stelde hij voor de camera's. "Zoals u zich kunt voorstellen missen mijn familie en ik mijn vader enorm. Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur en ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Harry aanwezig bij begrafenis van prins Philip, Meghan niet
Lees ook

Harry aanwezig bij begrafenis van prins Philip, Meghan niet

Volgens de Britse troonopvolger was zijn vader een heel bijzonder mens 'die waarschijnlijk verbaasd zou zijn door alle ontroerende dingen die over hem gezegd zijn'. Charles: "Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Het zal ons kracht geven in deze bijzonder droevige tijd."

Ook prins Andrew heeft inmiddels van zich laten horen en laat weten dat zijn moeder het enorm zwaar heeft. "Zijn dood laat een enorme leegte bij haar achter", zei de hertog van York zondag tegen Britse media. "We ontfermen ons over haar zodat ze de steun krijgt die ze nodig heeft."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De hertog van Edinburgh overleed vrijdagochtend op 99-jarige leeftijd. Volgende week zaterdag vindt zijn uitvaart plaats in besloten kring bij de St. George's Chapel in Windsor Castle. Vanwege de coronamaatregelen zal het een ietwat sobere dienst worden met slechts 30 genodigden. Eén van hen is zijn kleinzoon prins Harry, aldus Buckingham Palace.

Tot de uitvaart is door koningin Elizabeth een periode van nationale rouw afgekondigd.

Lees meer over
Koning CharlesPrins Philip