als sterre aan de hemel staan

Boerin Steffi niet te spreken over zwangerschap: 'Niks voor mij schijnbaar'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVBoerin Steffi niet te spreken over zwangerschap: 'Niks voor mij schijnbaar'
RTL

Ruim 1,6 miljoen mensen zien hoe Yvon Jaspers (48) voor de 'Boer zoekt Vrouw: 90 spruiten special' op bezoek gaat bij alle boeren van het programma die inmiddels één of meerdere spruiten hebben gekregen. Het eerste bezoek wordt afgelegd aan boerin Steffi (31) die eind januari is bevallen van dochter Sterre.

"Mijn hemel, waar zijn we aan begonnen?"

Sinds 2004 zijn al meer dan 100 boeren gevolgd voor het succesvolle (of moeten we zeggen: vruchtbare?) liefdesprogramma. Met succes, want de spruitenteller staat inmiddels al op 90. Sterre is één van de jongste kindjes die zich tot de immense Boer zoekt Vrouw-familie mag rekenen. Samen met paardenfokker Roel zit Steffi op een roze wolk sinds de komst van hun dochter. Maar de zwangerschap is niet altijd makkelijk geweest, biecht ze op aan Yvon. "Zwanger zijn is niks voor mij, schijnbaar."

Boerin Steffi zit op roze wolk na geboorte dochtertje
Lees ook

Boerin Steffi zit op roze wolk na geboorte dochtertje

De echo's maakten veel goed, maar het was ook een tijd afzien voor Steffi. "Ik had de hele tijd een vieze smaak in mijn mond en ik was misselijk. Het avondeten bleef niet zitten. Het is niet zinloos ziek zijn, dus we zullen er niet over zeuren. Maar toen dacht ik wel: mijn hemel, waar zijn we aan begonnen?"

Inmiddels vindt ze langzaam maar zeker haar draai als werkende moeder. Sterre heeft haar eigen plekje op de boerderij en opa en oma passen vaak op. "Ze gaat gewoon mee, maar ik moet tussendoor heen en weer gaan om de fles te geven, en haar in en uit bed halen. Ik heb een camera om te zien hoe ze het doet."

Ondanks de moeilijke momenten tijdens de zwangerschap denkt het koppel al na over mogelijke gezinsuitbreiding. Dat vertelden ze onlangs in gesprek met RTL Boulevard.

Lees meer over
Yvon JaspersBoer zoekt Vrouw