geen douze points

Martien vindt songfestivalnummer niks: 'Wanneer is die broccoli eens gaar?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Chateau Meiland 15-04-2021Martien vindt songfestivalnummer niks: 'Wanneer is die broccoli eens gaar?'
RTL

Als Martien Meiland (59) een wedje zou leggen voor het Eurovisiesongfestival, zet hij zijn geld niet in op Jeangu Macrooy (27). De voormalig kasteeleigenaar is niet onder de indruk van zijn 'broccoli'-nummer 'Birth Of A New Age'.

"Ja, weet je wat het is? Dat nummer gaat het niet redden"

Als groot fan van het liedjesfestijn kijkt Martien al jarenlang trouw naar het songfestival. Hij heeft onlangs zelfs zijn grote heldin Getty Kaspers mogen ontmoeten. Maar het succes dat zij in 1975 had met 'Ding-a-Dong' gaat Jeangu niet evenaren als het aan Martien ligt. In de nieuwste aflevering van Chateau Meiland zet hij het nummer van Jeangu – die hij Sean Makooy noemt – op om vervolgens zijn ongezouten mening te geven. 

Martien kan bergen fanmail niet meer aan: 'Loopt uit de hand!'
Lees ook

Martien kan bergen fanmail niet meer aan: 'Loopt uit de hand!'

"Wat is dit voor taal?" vraagt Erica zich af als Jeangu in het Surinaams zingt. "Dit is broccoli", verkondigt Martien. "Ja, weet je wat het is? Dat nummer gaat het niet redden, terwijl Jeangu een prachtige stem heeft. Een heel mooie soulstem, maar dat komt er in dit liedje helemaal niet uit. En dan dat broccoli, broccoli. Wanneer is de broccoli nou eens gaar? Nee joh, dat gaat hem niet worden dit jaar."

Martien is van mening dat we het songfestival niet eens moeten wíllen winnen. "Moet je eens luisteren. Weet je wat het kost, zo'n songfestival organiseren? Die TROS en die AVRO gaan dan helemaal flippen als we weer winnen. Maar dat gaat dit jaar natuurlijk niet gebeuren."

Chateau Meiland zie je elke maandag en donderdag om 20.30 uur op SBS 6. Hier kijk je de aflevering van gisteren terug.

De verwachting is dat de Meilandjes het songfestival 'gewoon' op de boerderij in Hengelo kijken. De miljoenenvilla in Noordwijk, die ze volgens RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens volledig in cash hebben betaald, betreden ze naar verwachting pas in juni. 

Lees meer over
Martien MeilandJeangu MacrooyEurovisiesongfestival