Moet je (h)oren

Het bijzondere verhaal achter de oorbellen die Amalia met Koningsdag draagt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHet bijzondere verhaal achter de oorbellen die Amalia met Koningsdag draagt
RTL

Koningsdag 2021 is een bijzondere dag voor prinses Amalia (17). Ze draagt niet alleen een outfit van hetzelfde modehuis als haar moeder draagt, ze heeft ook nog eens bijzondere familiejuwelen mogen uitzoeken. En dát is voor het eerst, aldus Josine Droogendijk van de website Modekoningin Máxima.

Waar Alexia op Zara-hakken van een paar tientjes in Eindhoven verschijnt, heeft Amalia al een eigen bodyguard nodig voor de juwelen die ze draagt. De oplettende kijker heeft de aquamarijnen hangers in de oren van Amalia al gespot.

De juwelen zijn van haar overgrootmoeder Juliana geweest. Juliana kreeg de briolette geslepen aquamarijnen cadeau van haar schoonmoeder, prinses Armgard. De stenen kunnen de royals aan verschillende hangers hangen. Zo droeg Máxima de oorbellen voor het laatst tijdens het staatsbezoek aan India in 2019. 

© ANP

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De rest van haar look shopte Amalia uit de nieuwe collectie van Natan. Ze combineerde een wijdvallende groene broek met een lichtblauwe top. Saillant detail: de lichtblauwe jas die Amalia droeg bij de aankomst in Eindhoven trok ze ook aan op Koningsdag 2019. Haar groene tasje heeft ze van Máxima geleend. 

Kosten noch moeite worden gespaard voor deze editie van Koningsdag. Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden kost het zelfs nog meer dan voorgaande jaren. Hij vertelt je er meer over in onderstaande video. 

Lees meer over
Prinses AmaliaKoningin MáximaKoningsdag