emotioneel

Rachel Hazes voor het eerst open over laatste momenten met André

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Instagram @rachelhazesRachel Hazes voor het eerst open over laatste momenten met André
RTL

Rachel Hazes (51) heeft voor het eerst openlijk gesproken over haar laatste momenten met haar overleden man, volkszanger André Hazes. Hij stierf in 2004 op 53-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

"Ik ben gelijk weer naar het ziekenhuis gereden en toen zag ik wel dat het foute boel was"

In de vierde en tevens slotaflevering van de docuserie Kleine jongen: het echte leven van André Hazes spreekt ze openhartig over de dag waarop hij kwam te overlijden. Rachel herinnert zich nog dat hij thuis ineens een enorme druk op zijn borst kreeg. Ze belde direct de huisarts en al snel werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Rachel ging mee en bleef tot 1 uur 's nachts in het ziekenhuis en belde de volgende ochtend meteen met een verpleegkundige.

"Ze zei: 'Kom toch maar even naar het ziekenhuis.' Ik ben gelijk weer naar het ziekenhuis gereden en toen zag ik wel dat het foute boel was."

Nabestaanden ex-vrouw André Hazes distantiëren zich van docu
Lees ook

Nabestaanden ex-vrouw André Hazes distantiëren zich van docu

Rachel vervolgt: "De arts zei: 'U moet nu echt een beslissing gaan maken, want dit kan zo niet. Al komt er een wonder, dat komt niet meer goed met André.'' Els Hofland, de zus van Rachel, was inmiddels ook in het ziekenhuis aangekomen en stond naast Andrés bed toen de hartmonitor ineens begon te piepen. Ze riep naar haar zus, die in de gang met de arts stond te praten, en maande haar naar binnen. 

"Toen ben ik gauw naar die kamer gerend en toen riep ik: 'Dré, Dré, we zijn hier allemaal voor jou, blijf vechten!' En toen kwam die omhoog en ging 'ie een soort van glimlachen. En het was net alsof hij 'Ras' wilde zeggen. En toen was Dré weg, en toen heb ik hem keihard gezoend op de mond."

De hele aflevering van de docuserie is hier terug te zien. 

Aankomende 30 juni zou de beroemde volkszanger 70 jaar zijn geworden. 

De afgelopen weken was er een hoop te doen om de documentaire. Zo onthulde dochter Roxeanne Hazes na de eerste aflevering dat ze nooit toestemming heeft gegeven voor het gebruik van haar privémateriaal. Het hele verhaal zie je in de video hieronder. 

Lees meer over
André HazesRachel HazesTelevisieDocumentaire