DOUZE POINTS

Chantal en Jan over songfestival: 'Grote borsten altijd goed'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPChantal en Jan over songfestival: 'Grote borsten altijd goed'
RTL

Na lang wachten is het bijna zover: het Eurovisiesongfestival in Nederland, Rotterdam, om precies te zijn. Chantal Janzen (43) en Jan Smit (35) blikken in 'Veronica Magazine' vooruit op het grote liedjesfestijn. Ze vertellen wat voor hen een typische songfestival hit is.

"Kijk, het is lullig als de autocue uitvalt"

Wat voor Chantal een typisch songfestivalliedje is, is een 'lekker liedje', zoals 'Euphoria' van Loreen. "Dat heeft zo'n leuke build-up. Maar Arcade van Duncan Laurence is ook favoriet. Eigenlijk zijn er twee soorten ultieme liedjes: hysterisch met toeters, bellen en Beyoncé-achtige jurken, of eentje gezongen door een jongen achter zijn piano. Alles wat daartussen zit en gewoon een beetje gezellig is, daar kan ik niet zoveel mee."

Jan noemt als voorbeeld 'En Bisschen Frieden' van Nicole, dat over vrede gaat. "De verbindende boodschap die daarin zit, vind ik kenmerkend voor het songfestival."

Chantal Janzen en Jan Smit flink aan de bak
Lees ook

Chantal Janzen en Jan Smit flink aan de bak

En wat doet het qua act goed op het songfestival? "Grote borsten zijn altijd goed", zegt Chantal daarover. Daarop vult Jan aan: "Windmachines ook. En die combinatie is al helemaal goed." Chantal houdt bovendien ook van dansjes. "Dat je denkt: iedereen gaat thuis meedoen. Dat doen wij tijdens de repetities ook." 

Voor een black-out zijn Chantal en Jan niet bang. "Kijk, het is lullig als de autocue uitvalt, maar je hebt altijd je kaartjes nog. Maar als je na weken repeteren nog niet zonder dat ding kunt, waar ben je dan al die tijd geweest?" Jan daarover: "Dan kun je je teksten dromen." "Op je bek gaan, letterlijk of figuurlijk, is het risico van het vak", aldus Chantal. Jan: "Het is een utopie om te denken dat je tijdens tien uur livetelevisie geen fout maakt."

In de video hieronder zie je een voorproefje van het songfestival.

Lees meer over
Chantal JanzenJan SmitEurovisiesongfestival