what the vacc

Kijkers LLDL verontwaardigd na uitspraken anti-vaxxer Marion

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Lang Leve de LiefdeKijkers LLDL verontwaardigd na uitspraken anti-vaxxer Marion
RTL

Luc (56) en Marion (53) doen een gooi naar de ware in 'Lang Leve de Liefde'. De date verloopt behoorlijk soepeltjes, zo kunnen we zien in de uitzending van maandagavond, totdat het onderwerp 'corona' aan bod komt. Een gezellig gesprek verandert in een ongemakkelijke situatie nadat Marion geen doekjes windt om haar sterke mening over vaccineren.

"Ik zou niet met een man kunnen samenleven die gevaccineerd is tegen dit virus"

"Ik draag geen mondkapje. Nergens. Dus ik doe mijn boodschappen zonder mondkapje", aldus Marion. Als Luc vraagt of ze zich laat vaccineren, zegt ze: "Nee, nee. Ik weet wat erin zit. Nee, echt niet." Ze voegt toe dat ze wel weet dat er veel mensen aan corona overlijden. "En als je dat van dichtbij meemaakt is dat heel erg. Dat snap ik heel goed."

Vijf liefdeslessen die we hebben geleerd van Lang Leve de Liefde
Lees ook

Vijf liefdeslessen die we hebben geleerd van Lang Leve de Liefde

Maar hoe dan ook blijft ze bij haar standpunt, waarvan ze beseft dat ze ver gaat. "En dat vind ik wel heel belangrijk om met jou te kunnen delen. Het klinkt knoerthard wat ik nu zeg, maar ik zou niet met een man kunnen samenleven die gevaccineerd is tegen dit virus."

Zodra Luc vertelt dat hij er al eentje heeft ontvangen, valt ze nog net niet van haar stoel. "Echt waar? Dat vind ik echt kut. Echt zwaar klote." Hij legt uit waarom: "Ook voor anderen. Ook zodat ik mijn vader niet kan besmetten." Luc voegt daaraan toe dat hij zijn moeder is verloren door corona.

Na een nachtje slapen beseffen ze beiden dat hun ideeën mijlenver uit elkaar liggen. Voor Luc brengt dat 'veel negativiteit', vooral omdat het bij het ontbijt meteen weer over corona gaat. Marion wil daar nog wel één ding over kwijt: "Ik heb stilgestaan bij het overlijden van je moeder. Ik hoop dat ik je daarin niet geraakt heb." 

Maar voor Luc is het verhaal uit. Hij vindt haar rechtlijnig en is geschrokken van haar sterke mening, zoals niet kunnen samenleven met een gevaccineerde man. Dat was voor hem het kantelpunt. Ook kijkers blijven beduusd achter na de uitspraken van Marion.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Wie ook wel openstaat voor een date in coronatijd, is Edwin Evers. Zijn liefdesleven kwam ter sprake in een onderonsje met Frank Dane. De radio-dj geeft aan dat er op dit moment 'niks aan de hand' is, maar dat hij 'altijd' behoefte heeft aan liefde, zo zie je in onderstaande video.

Lees meer over
Lang Leve de LiefdeDatenCoronavaccin