Duncan Laurence heeft corona: afwezig tijdens songfestivalfinale

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDuncan Laurence heeft corona: afwezig tijdens songfestivalfinale
#TeamJeangu

Vervelend nieuws vanuit Rotterdam: Duncan Laurence (27) is positief getest op het coronavirus. Dat betekent dat we de zanger zaterdag niet live gaan zien in de finale van het Eurovisiesongfestival in Ahoy. Het is niet bekend of hij ook anderen heeft besmet, zoals één van de presentatoren, bij wie hij in de buurt is geweest.

"Hij zal op een andere manier acte de présence geven"

Duncan zal zaterdag niet zoals gepland zal optreden in de finale, maar wel op een andere manier acte de présence zal geven. Volgens de organisatie zijn er nog geen besmettingen bekend waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat die in Ahoy zijn opgelopen.

"We zijn natuurlijk teleurgesteld, allereerst voor Duncan, die het verdient om een live optreden te geven op ons eigen Eurovisie-podium na zijn winst in 2019 en het succes van Arcade", reageert organisator Sietse Bakker. "We zijn enorm trots op zijn openingsact bij de eerste halve finale. Natuurlijk wensen we hem een spoedig herstel!"

Tekst gaat verder onder de tweet.

Koningin Máxima brengt bezoek aan songfestival in Rotterdam
Lees ook

Koningin Máxima brengt bezoek aan songfestival in Rotterdam

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Volgens het management van de zanger is Duncan, logischerwijs, "heel erg teleurgesteld", vooral omdat hij er al twee jaar naar uit heeft gekeken. "We zijn blij dat hij zaterdag nog steeds in de finale te zien zal zijn." Op welke manier dat zal gebeuren is nog niet bekend. De zanger reageert zojuist op Twitter met een gebroken hartje.

Volgens songfestivaldeskundige van RTL Boulevard, Aran Bade, is de organisatie nu in overleg over eventuele gevolgen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Duncan LaurenceEurovisiesongfestival