zwarte bladzijde

Dochter Gordon Ramsay: 'Ben twee keer seksueel misbruikt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDochter Gordon Ramsay: 'Ben twee keer seksueel misbruikt'
RTL

Holly Ramsay (21), de dochter van de wereldberoemde tv-kok Gordon Ramsay (52), heeft openlijk vertelt over een traumatische periode haar leven. Op haar achttiende is ze naar eigen zeggen meerdere keren seksueel misbruikt. Door haar verhaal te delen hoopt ze anderen die hetzelfde hebben meegemaakt te inspireren.

"Ik deed het in een doos achterin mijn hoofd en probeerde zo goed mogelijk door te gaan"

Holly doet haar verhaal in haar nieuwe podcast 21 & Over, waarin ze praat over mentale gezondheid. De podcast komt voort uit de incidenten op haar achttiende, toen ze twee keer seksueel is misbruikt. Daardoor heeft ze onder meer een posttraumatische stressstoornis ontwikkeld. Ze hield het misbruik lang geheim, vertelt ze. "Ik deed het in een doos achterin mijn hoofd en probeerde zo goed mogelijk door te gaan." 

Toch kwam Holly er al snel achter dat de impact op haar mentale gezondheid groot was. Ze was net een jaar bezig aan een opleiding tot modeontwerpster toen het steeds slechter met haar ging. Naar eigen zeggen ging ze veel naar feestjes in plaats van colleges, en dat gedrag bleek voort te komen uit een stressstoornis. Ze stopte met haar studie en liet zich opnemen in het ziekenhuis, waar naast de stressstoornis ook een depressie en angststoornis werden vastgesteld. Inmiddels gaat het beter met haar. Zo heeft ze meermaals per week therapie en 'werkt ze volop' aan haar herstel.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Gordon Ramsay doneerde aan overleden MasterChef Junior-kindje
Lees ook

Gordon Ramsay doneerde aan overleden MasterChef Junior-kindje

"Dat is zo speciaal aan deze podcast: het is een reis. Ik zeg niet dat ik genezen ben. Alles zit in een doosje in een hoekje. Er zullen nog steeds slechte dagen zijn, geweldige tijden, en slechte dagen. Daar ga ik dan mee om." Haar steun en toeverlaat zijn haar ouders Gordon en Tana, tweelingbroer Jack, zusjes Meghan en Matilda en kleine broertje Oscar. "Het is geweldig om hun drieën te hebben en nu een extra broertje. Het heeft me dichterbij hen gebracht, net als bij mijn ouders."

Lees meer over
Gordon RamsaySeksueel misbruik