rood licht

Jan Smit stopt als coach bij The voice of Holland

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© William RuttenJan Smit stopt als coach bij The voice of Holland
RTL

Jan Smit (35) keert volgend seizoen niet terug als coach in 'The voice of Holland'. De Volendamse zanger wil, met het oog op het aankomende jubileumjaar, zijn agenda anders inplannen. Dat laat hij weten aan RTL Boulevard.

"Ik ga de komende vrijdagavonden weer genieten in mijn vertrouwde oranje stoel bij FC Volendam"

Jan nam vorig jaar het stokje over van Lil' Kleine, die het na twee spraakmakende seizoenen voor gezien hield. Ook Jan geeft er nu de brui aan na slechts één seizoen te hebben meegedraaid. "Ik heb besloten om volgend seizoen toch geen plaats meer te nemen in de befaamde rode stoel van The voice of Holland", geeft hij aan. "Toen ik vorig jaar door RTL gevraagd werd als coach, heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de kans die mij op dat moment werd geboden. Een avontuur dat ik niet snel zal vergeten!"

Jan wil zijn tijd anders gaan besteden: "Met het oog op het komende jaar, mijn 25 jarig jubileumjaar, wil ik mijn agenda anders inplannen. Meer tijd voor eigen muziek en vooral, voor mijzelf. Ali, Anouk, Waylon, Chantal en Martijn, bedankt! Ik ga de komende vrijdagavonden weer genieten in mijn vertrouwde oranje stoel bij FC Volendam."

Deze spraakmakende audities van The Voice was je vast even vergeten
Lees ook

Deze spraakmakende audities van The Voice was je vast even vergeten

Peter van der Vorst, Content Directeur bij RTL, vindt het erg jammer dat Jan heeft besloten te stoppen. "We vinden het heel jammer dat Jan The voice of Holland gaat verlaten. Met zijn muzikale achtergrond was hij een zeer waardevolle toevoeging aan het team van coaches dat er al zat", laat hij weten. "Uiteraard respecteren wij zijn keuze en feliciteren wij hem alvast met zijn 25 jarig jubileum. Wat ons betreft blijft Jan in de toekomst meer dan welkom om weer plaats te nemen in een van de rode draaistoelen."

Wie Jan gaat opvolgen als coach is nog niet bekend.

Onlangs liet de zanger in het programma Hoge Bomen nog weten open te staan voor een nieuw seizoen. "Ik zou het zo weer doen", zei hij toen tegenover collega-zanger Jeroen van de Boom. 

Over de kritiek die hij kreeg zei hij: "Het is een keuze. Ik ben de coach en uiteindelijk moet ik naar de finale, en dat is me gelukt. Daar kunnen mensen wat van vinden en dat begrijp ik heel goed."

Lees meer over
Jan SmitThe Voice Of Holland