niet zo yolig

Yolanthe: 'Voor mezelf kiezen is het beste wat ik ooit heb gedaan'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPYolanthe: 'Voor mezelf kiezen is het beste wat ik ooit heb gedaan'
RTL

Sinds de breuk met Wesley Sneijder (37) staat Yolanthe Cabau van Kasbergen (36) er alleen voor als moeder. Iets wat best pittig is, vertelt ze in een interview voor de 'Wendy' special over veerkracht.

"Ik ga het niet mooier maken dan het is. Het is best eenzaam"

Het is inmiddels twee jaar geleden dat het showbizzhuwelijk van Wesley en Yolanthe uit elkaar spatte. "Voor mezelf kiezen is het beste wat ik ooit voor mezelf heb gedaan. En indirect dus ook voor mijn zoontje", vertelt ze in het Wendy-interview. Maar makkelijk was de keuze niet.

"Ik ga het niet mooier maken dan het is. Het is best eenzaam", legt Yolanthe uit. "En het is niet hoe ik het voor ogen had. Alles is anders geworden en ik moet ermee dealen. Ik heb mezelf veel beter leren kennen in dit proces, omdat ik er alleen voor sta. Maar het is ook verdrietig dat je sommige dingen niet kan delen zoals voorheen."

Yolanthe Cabau wil 'maatjes blijven' met Wesley Sneijder
Lees ook

Yolanthe Cabau wil 'maatjes blijven' met Wesley Sneijder

In het eerste jaar na de breuk vond ze het moeilijk om zonder Wesley naast zich in slaap te vallen en 's ochtends weer wakker te worden. "Maar het tweede jaar ben ik veel meer in mijn eigen kracht komen te staan, ondanks corona. Ik heb veel geleerd over mezelf en sta positief in het leven. (...) Ik leefde heel lang niet voor mezelf. Ik wilde altijd alles en iedereen om me heen gelukkig maken. Ik accepteerde veel situaties die niet goed voor mij waren."

De keuze om uit elkaar te gaan was 'een van de moeilijkste momenten' uit haar leven. "Het belangrijkste is dat Xess echt kind mag en kan zijn. Zonder angst en verdriet van anderen te leven. Zijn portie komt in zijn toekomst wel. Voor nu wil ik hem niks dan geluk en liefde geven."

Ondertussen is Wesley vastberaden om zijn gezin weer bij elkaar te krijgen. Wij spraken Yolanthe op de set van haar nieuwe film Liefde Zonder Grenzen over de verzoeningspogingen van haar ex-geliefde. 

Lees meer over
Yolanthe Sneijder-Cabau