geen stoorzender

Arjen Lubach pakt het deze zomer stuk groter aan met try-outs

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPArjen Lubach pakt het deze zomer stuk groter aan met try-outs
RTL

Arjen Lubach (41) gaat de komende twee maanden in zeven theaters nieuw materiaal try-outen. De cabaretier heeft de speellijst met data dinsdag online geplaatst.

"Puur omdat ik weet dat mensen weer zin hebben om dingen te doen. En ik zin heb om dingen te doen"

'In eerste instantie zou ik voorjaar 2021 een grote theatertournee doen door het hele land', schrijft de komiek. 'Die tournee werd afgezegd vanwege een virusje. Toen ze me een maand geleden vroegen: 'Zou je deze zomer weer wat shows willen doen als het kan?' zei ik: 'Leuk!' En ik dacht: ik heb al wat oud materiaal liggen van vorig jaar, een paar liedjes, wat nieuwe avonturen, wat halve ideetjes: laat mij maar lekker uitproberen in anderhalvemeter-zaaltjes niet te ver van mijn huis."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Arjen Lubach keert 'bijna dagelijks' terug op tv
Lees ook

Arjen Lubach keert 'bijna dagelijks' terug op tv

In principe was er door de coronabeperkingen maar een klein aantal kaartjes beschikbaar. 'Alleen toen kwamen er versoepelingen (hoezee!) en testen voor toegang en werden de uurtjes uitproberen in kleine zaaltjes ineens in potentie grote gevulde theaterzalen vol met spiffy QR-codes. Daar heb ik even over na moeten denken, maar toch besloten om voor wat grotere groepen te try-outen. Puur omdat ik weet dat mensen weer zin hebben om dingen te doen. En ik zin heb om dingen te doen.'

De aftrap van de korte zomertour is in Boom Chicago in Amsterdam, de laatste try-out is in Groningen.

Lees meer over
Arjen Lubach