bijna achter het net gevischt

Bert Visscher was doodsbenauwd voor De Slimste Mens: 'Wilde afbellen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© De Slimste Mens/KRO-NCRV Bert Visscher was doodsbenauwd voor De Slimste Mens: 'Wilde afbellen'
RTL

Bert Visscher (60) lag nachten wakker van zijn deelname aan 'De Slimste Mens'. Dat vertelde de komiek woensdagavond in 'Humberto'. "Je bent toch bang dat je afgaat en zit te stotteren", aldus de grappenmaker.

"Ik dacht zelfs een maand van tevoren: ik bel af"

Al zeventien seizoenen lang is De Slimste Mens een regelrechte hit met dagelijks meer dan een miljoen kijkers. Aan de cabaretier, die zich kenmerkt door 'ongenuanceerde ongein', de eer om de nieuwe reeks af te trappen samen met Daphne Deckers en Sergio Vyent, die we allemaal kennen van First Dates.

Het had echter niet veel gescheeld of Bert had helemaal niet in de beroemde stoel gezeten. Hij vertelt dat hij al jaren - tevergeefs - werd gevraagd voor de quiz. "Elke keer dacht ik: ben je gek! Ik ben sowieso niet zo van de spelletjes, maar ik zat met mijn zoon op de bank een keer te kijken en toen zeiden we voor de gein tegen elkaar: 'Misschien moet ik eens meedoen.' En toen werd ik dus weer gebeld en zei mijn zoon: 'Pap, nu moet je meedoen en niet zeiken nou.'"

Liefdesleven Bert Visscher had niet te lijden onder gekke typetje
Lees ook

Liefdesleven Bert Visscher had niet te lijden onder gekke typetje

Daarmee was de kous nog niet af. "Toen heb ik nachten ervan wakker geleden. Ik dacht zelfs een maand van tevoren: ik bel af. Ik dacht: waar begin ik aan en waarom? Wat wil ik bewijzen? (…) Je bent toch bang dat je afgaat en zit te stotteren en een antwoord geeft dat nog miljoen keer wordt herhaald, van: hoe stom kun je zijn?! Daar was ik bang voor."

Het gekke is, toen ‘ie er eenmaal zat, vond Bert het eigenlijk ‘best leuk’. "Er is een goede sfeer, alleen het rare is dat een opname 1 uur en 40 minuten duurt en er misschien maar 40 minuten wordt uitgezonden. Dus tussendoor kachel je wel een beetje in, maar dan ineens staat Philip [presentator Philip Freriks, red.] er weer en moet je er weer bij zijn. Dus het is wel een beetje hectisch, maar toen ik er eenmaal zat dacht ik: wat kan het me ook schelen. Gewoon gaan!"

Later in het seizoen zullen ook Barbara Barend en Marc-Marie Huijbregts deelnemen.

Lees meer over
Bert VisscherHumberto TanDe Slimste Mens