niet om te lachen

Monica Geuze waarschuwt na 'overmatig gebruik' nu zelf voor lachgas

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMonica Geuze waarschuwt na 'overmatig gebruik' nu zelf voor lachgas
RTL

In de aflevering Snuifduiven van de podcast 'Geuze & Gorgels' bespreekt Monica (26) onder andere haar 'lachgasgebruik' van de afgelopen jaren. Nu waarschuwt ze de luisteraars ervoor.

"Als ik eraan terugdenk, word ik zwaar ongelukkig"

In de aflevering hebben Monica en Kaj het over 'middelen': van vaccins tot amfetamines. "Ik vond lachgasballonnen ook zó ontzettend lekker om te doen", biecht Monica op in het gesprek met haar goede vriend. Kaj denkt daar anders over: "Dat vind ik een partij verspeelde tijd. Je hele brein bevriest man." 

"Op een gegeven moment woonde ik net samen met twee van mijn vriendinnen in Amsterdam. Dan was het zo erg dat ik in plaats van uitgaan in een donkere kamer ging liggen met een vriendin. Dan deden we het licht uit, muziek aan en dan gingen we de hele nacht - en ook overdag - ballonnen gebruiken achter elkaar. Als ik eraan terugdenk, word ik zwaar ongelukkig." 

Monica Geuze ontvangt bakken kritiek na verkiezing tot mooiste vrouw
Lees ook

Monica Geuze ontvangt bakken kritiek na verkiezing tot mooiste vrouw

Kaj wil meteen de (jonge) luisteraars waarschuwen dat ze met dit gedrag moeten stoppen als zij zelf ook ballonnen gebruiken. "Ik vond het heerlijk om te doen", vertelt Monica verder. "Maar ik weet niet meer wanneer de laatste keer was dat ik lachgas heb gedaan. Nu doe ik het echt niet meer", benadrukt ze. De high werkt verslavend, aldus Monica. 

Wat ze vooral belachelijk vindt, is dat mensen tegenwoordig achter het stuur lachgas gebruiken. "Dan ben je echt te ziek voor deze wereld. Dat vind ik te gestoord voor woorden." Kaj noemt het een 'walgelijke ontwikkeling'. 

De aflevering van Geuze & Gorgels is te beluisteren via de bekende podcast-apps. 

Lees meer over
Monica GeuzeKaj GorgelsLachgas