Oranje Boven

Nieuwe presentatieklus voor Shelly Sterk: 'Once in a lifetime'

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPNieuwe presentatieklus voor Shelly Sterk: 'Once in a lifetime'
RTL

Presentatoren Frank Evenblij (42) en Shelly Sterk (30) gaan de Nederlandse olympiërs op de terugweg naar Nederland interviewen in het vliegtuig. Ook voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky (45) en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo (43) zijn aangesteld als verslaggevers.

"Te gek dat ik dat mag meemaken en op deze unieke manier mooie interviews mag afnemen"

De gesprekken, die Oranje Boven heten, zijn een initiatief van sportkoepel NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Loterij en het AD. Het is het alternatief voor de Medaille Taxi, waarmee medaillewinnaars bij de Olympische Spelen in 2016 en 2018 voor hun huldiging in het Holland Heineken House (HHH) werden gebracht en onderweg werden geïnterviewd.

Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar in Tokio geen HHH en moeten sporters binnen 48 uur na hun laatste wedstrijd Japan verlaten.

Koning Willem-Alexander niet naar Olympische Spelen in Tokio
Lees ook

Koning Willem-Alexander niet naar Olympische Spelen in Tokio

Shelly noemt de job een once in a lifetime. "Ik vind het onwijs gaaf om dit grote avontuur aan te gaan", zegt ze. "Hopelijk wordt het in het vliegtuig een groot feest met euforische, blije sporters met veel gouden, zilveren en bronzen plakken. Te gek dat ik dat mag meemaken en op deze unieke manier mooie interviews mag afnemen."

De Olympische Spelen beginnen vrijdag. De eerste terugvlucht staat gepland voor 26 juli.

Lees meer over
Shelly SterkRemy BonjaskyFatima Moreira de MeloOlympische Spelen