RUST ZACHT

Bloemenzee voor Peter R. in Lange Leidsedwarsstraat vandaag verwijderd

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBloemenzee voor Peter R. in Lange Leidsedwarsstraat vandaag verwijderd
RTL

De bloemen, brieven en kaarten die voor Peter R. de Vries zijn neergelegd in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, worden vandaag verwijderd. Dat meldt de gemeente Amsterdam via Twitter.

"Dank aan iedereen voor het medeleven en de steunbetuigingen"

'Dank aan iedereen voor het medeleven en de steunbetuigingen' schrijft de gemeente op social media. De brieven en kaarten die passanten hebben neergelegd, worden bewaard. 'We overleggen later met de familie over een passende bestemming.'

Intimi bewijzen laatste eer aan Peter R. de Vries
Lees ook

Intimi bewijzen laatste eer aan Peter R. de Vries

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Peter R. werd dinsdag 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van Amsterdam neergeschoten, nadat hij aanschoof in RTL Boulevard. De misdaadverslaggever werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vorige week donderdag overleed.

Op de avond van de aanslag werden drie verdachten aangehouden, van wie één de volgende dag weer werd vrijgelaten. De andere twee zijn de 35-jarige Pool Kamil E. uit het Gelderse Maurik en de 21-jarige Delano G. die in Rotterdam woont, maar ook een adres heeft in Tiel. Zij blijven voorlopig vastzitten, zo bepaalde de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam afgelopen maandag.

Gisteren namen familie, de partner, vrienden en collega's van Peter R. afscheid van hem. Dat gebeurde in Koninklijk Theater Carré, waarna een kleine groep meeging naar het crematorium daar vlakbij.

Lees meer over
Peter R. de Vries