Olympische Spelen

Opnieuw coronageval in olympische ploeg: roeier Finn Florijn test positief

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Opnieuw coronageval in olympische ploeg: roeier Finn Florijn test positief
RTL

De Nederlandse sportploeg heeft voor de derde dag op rij te maken gekregen met een positieve coronatest. Roeier Finn Florijn is ook besmet geraakt, meldt NOC*NSF.

De 21-jarige roeier was eerder op de dag in actie gekomen in de skiff en plaatste zich voor de herkansing.

Tien dagen quarantaine

De zoon van voormalig olympisch kampioen Ronald Florijn moet voor tien dagen in quarantaine in Tokio.

Skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink en een staflid van de roeiploeg gingen hem voor. Florijn zat afgelopen zaterdag op dezelfde vlucht vanuit Amsterdam naar Tokio.

Leden TeamNL besmet met corona: kun je veilig het vliegtuig in?
Lees ook

Leden TeamNL besmet met corona: kun je veilig het vliegtuig in?

"Helaas dus een nieuwe besmetting. Het laat zich raden dat we hier geen woorden voor hebben", reageert Pieter van den Hoogenband, de chef de mission. "Een jonge sporter die hier zijn olympische debuut maakte en per direct moet afbreken. Ik gun hem in de toekomst zijn revanche."

'In één klap voorbij'

"Mijn toernooi was vandaag begonnen en nu is het in één klap voorbij", aldus de jonge roeier. "Ik kan er eigenlijk niet zoveel meer over zeggen."  

De medische staf van de olympische ploeg probeert te achterhalen waar de besmettingen vandaan komen. Ze kijken daarbij ook naar de vlucht van zaterdag, waar behalve tientallen sporters en begeleiders ook 'gewone' reizigers aan boord zaten.

"Nu de vlucht inmiddels een week geleden plaats heeft gevonden, is de kans op nog meer nieuwe besmettingen vanuit het vliegtuig aanzienlijk afgenomen en neemt per dag steeds verder af", aldus NOC*NSF.

Lees meer over
Olympische Spelen 2021Japan