Listen

Hiermee heeft Beyoncé de helft van haar leven mee geworsteld

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHiermee heeft Beyoncé de helft van haar leven mee geworsteld
RTL

Hoewel ze door fans gezien wordt als hét voorbeeld van een powervrouw, zit Beyoncé (39) er zelf soms ook gewoon even doorheen, net als ieder ander. Ze heeft dan ook moeten leren om beter naar zichzelf te luisteren. Dat vertelt de zangeres in de nieuwe editie van het tijdschrift 'Harper's Bazaar'.

"Mijn gezondheid, hoe ik me voel als ik opsta en hoe vaak ik lach op een dag, daar focus ik me nu op"

"Ik heb van mezelf niet altijd een prioriteit gemaakt. Ik heb door het toeren meer dan de helft van mijn leven geworsteld met slapeloosheid", bekent de 39-jarige Beyoncé. De zangeres zegt dat jarenlang dansen op hakken en het intensieve gebruik van make-up en haarproducten hun tol eisten. Daar heeft ze echter wel iets voor gevonden, al kan dat lastig zijn, zo zegt ze.

Barack Obama viert 60ste verjaardag met Beyoncé en John Legend
Lees ook

Barack Obama viert 60ste verjaardag met Beyoncé en John Legend

"Om het beste van mezelf te kunnen geven, moet ik voor mezelf zorgen en naar mijn lichaam luisteren. Vroeger focuste ik me te veel op diëten en dacht ik dat voor mezelf zorgen betekende dat ik veel moest sporten en continu naar mijn lichaam moest kijken. Mijn gezondheid, hoe ik me voel als ik opsta en hoe vaak ik lach op een dag, daar focus ik me nu op", aldus Queen Bey.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Een goede mentale gezondheid is ook voor jezelf zorgen", vervolgt ze. "Ik leer hoe ik de cyclus van slechte gezondheid en verwaarlozing kan doorbreken door me op mijn lichaam te focussen en de subtiele hints die het afgeeft door te krijgen. Je lichaam vertelt je alles wat je moet weten, maar ik moest er wel naar leren luisteren. Het is een proces van verandering waarbij je voorbij de zak chips moet leren kijken."

Lees meer over
Beyoncé