maffe keuze

Chantal uit MAFS verfde haren donker na haatreacties: 'Heb mezelf laten vervagen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @channie.pinkChantal uit MAFS verfde haren donker na haatreacties: 'Heb mezelf laten vervagen'
RTL

Een deelname aan een programma op nationale televisie gaat je als deelnemer niet in de koude kleren zitten. Iets waar Chantal Huf (43), bekend van 'Married At First Sight', over mee kan praten. Huilend in bed en krijsend aan de telefoon met de producent van het programma door vervelende reacties van kijkers: het is voor haar de werkelijkheid geweest. Dat vertelt ze aan het 'AD'.

"Ik kon psychische hulp krijgen, maar daar moest ik best wel aan trekken en dat wilde ik niet"

In alle onschuld deed Chantal mee aan het programma met als doel om de liefde van haar leven te vinden. Haar relatie met Henk strandde nog sneller dan dat ze 'ja' tegen elkaar konden zeggen, maar ook ná de opnameperiode ging het er heftig aan toe. "Mensen oordeelden over mij op basis van al dan niet geknipte beelden. Ze kénnen mij niet echt. Ik was een gedrocht, een lijp wijf, werd Wenkie genoemd, omdat mijn wenkbrauwen donker waren aangezet”, vertelt Chantal.

Ook herinnert ze zich dat haar banden lek werden gestoken, haar huis werd bekogeld met eieren en dat ze aangifte deed tegen iemand die zei dat ze een nekschot verdiende. "Ik word kapotgemaakt", zei ze destijds tegen de producent van het programma. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Chantal uit MAFS had naar gevoel moeten luisteren
Lees ook

Chantal uit MAFS had naar gevoel moeten luisteren

"Ik kon psychische hulp krijgen, maar daar moest ik best wel aan trekken en dat wilde ik niet", vertelt ze verder. Uiteindelijk trekken haar familie en vrienden Chantal door de zware periode heen. Maar het is niet zonder gevolgen. "Ik kan het nu van me af laten glijden, maar het erge is: mijn haren zijn donkerder, mijn wenkbrauwen zijn lichter. Ik heb mezelf laten 'vervagen', omdat mensen er een mening over hadden en ik me dat aantrok. Terwijl ik dat witblonde haar en die zwarte wenkbrauwen mooi vond."

Desalniettemin doet Chantal weer mee aan een programma. In Eating With My Ex: Going Dutch zegt ze ja tegen een etentje met ex-man Henk. Met de programmamakers heeft ze afgesproken dat ze de aflevering van tevoren mag zien om 'voorbereid te zijn op wat er gaat komen'. Hoe het diner eraan toegaat, zie je in onderstaande video. 

Lees meer over
Married at First Sight