it's all about the Måne

Måneskin gaf bakken met geld uit na winst Eurovisiesongfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Dana PressMåneskin gaf bakken met geld uit na winst Eurovisiesongfestival
RTL

Het is een goed jaar voor Italië. Niet alleen wonnen ze het EK, afgelopen mei ging de Italiaanse rockband Måneskin er ook al met de winst vandoor tijdens het Eurovisiesongfestival. En dat betekent automatisch dat het Zuid-Europese land volgend jaar het liedjesfestijn mag organiseren. Stressvol, maar ontzettend leuk, laat Måneskin weten in 'Cosmopolitan'.

"We zijn gewoon vier vrienden, en als we dat gevoel vasthouden blijven we met beide benen op de grond staan"

Sinds het songfestival hebben de vier bandenleden amper tijd gehad om even bij te komen met een glaasje wijn of Peroni. "We proberen vooral de lol in alles te bewaren", vertelt leadzanger Damiano in het tijdschrift. "We zijn gewoon vier vrienden, en als we dat gevoel vasthouden blijven we met beide benen op de grond staan."

"We willen heel erg ons best doen, omdat dit de kans is waar we altijd al van hebben gedroomd", vult bassist Victoria hem aan. "Natuurlijk is het tof dat mensen onze esthetiek vet vinden, maar we willen vooral bekend staan als goede muzikanten." Ze zijn dan ook alweer druk bezig met nieuwe muziek: "Nadat we Eurovision wonnen, zijn we meteen naar Italië teruggegaan, naar een huis met een muziekstudio op het platteland."

Songfestivalwinnaar Måneskin brengt nummer uit met Iggy Pop
Lees ook

Songfestivalwinnaar Måneskin brengt nummer uit met Iggy Pop

Klinkt allemaal heel down to earth, maar de rockers hebben er geen enkel probleem mee om hun levensstijl aan te passen aan hun nieuwe status. Want: geld moet rollen, toch? Al investeren ze hun verdiende centen vooral in hun muziek. Zo kocht gitarist Thomas een Fender Stratocaster, eenzelfde soort gitaar als waarop hij in Ahoy speelde. "De instrumenten moeten meegroeien met wat je leert, en daarom is het vaak een grotere aankoop", aldus de artiest.

Ook Ethan, de drummer van de band, deed zijn eerste grote aankoop na hun zege in een muziekwinkel. Hij vertelt: "Ik weet dat nog goed, omdat ik naar de winkel ging met een vriend die ook drummer is. Hij begon me allemaal advies te geven, maar ik wist precies welke ik wilde hebben. Ik had me er helemaal in verdiept, omdat ik het altijd belangrijk vind om zulke aankopen te doen met een duidelijke filosofie. Een nieuwe sound toevoegen is niet niks."

Het hele interview met Måneskin lees je nu in Cosmopolitan.

RTL Boulevard sprak de band vlak na de winst en toen stelden de rockers voor het songfestival naar Rome te halen. Bekijk de hele video hieronder.

Lees meer over
ManeskinEurovisiesongfestival