zware dag

Linda Hakeboom 'voelt en viert iedere dag' sinds diagnose borstkanker

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @lindahakeboomLinda Hakeboom 'voelt en viert iedere dag' sinds diagnose borstkanker
RTL

Het is vandaag exact één jaar geleden dat er bij Linda Hakeboom (35) borstkanker werd geconstateerd. Op Instagram staat de documentairemaakster stil bij de emotionele dag. 'Sindsdien is er zoveel veranderd', schrijft ze.

"Iedere dag is er eentje waarop ik hier mag zijn"

'De vluchtigheid van het leven is eraf', aldus Linda. 'Ik voel en vier iedere dag. Iedere dag is er eentje waarop ik hier mag zijn.' Hoewel de 35-jarige normaal nooit zo van waarde hangen aan data is geweest, schrijft ze dat ook dat is veranderd: 'Vandaag komt het allemaal even extra tot me en that’s ok.'

© Instagram @lindahakeboom

Vervolgens deelt Linda een reeks foto's en video's van het afgelopen jaar, waaronder een nietsvermoedend kiekje vol in de make-up na een fotoshoot. 'Ik voelde me net een prinses en had geen idee wat er boven mijn hoofd hing', deelt ze bij de post.

Ook repost ze een emotionele video, gemaakt drie dagen voor de diagnose na haar laatste onderzoek in het ziekenhuis. 'Ik denk achteraf dat ik het vanaf dit moment eigenlijk al wist. Intuïtief. Ik brak gewoon', schrijft ze erbij. 'Soms weet je gewoon dat het niet goed zit. Zonder dat het je al verteld is.'

© Instagram @lindahakeboom
© Instagram @lindahakeboom

De tv-maakster sluit af met een stralende foto van zichzelf. 'Dit was vandaag. Eén jaar later, bij m’n ziekenhuis.' Hoewel ze nog steeds aan de chemotherapie is en geen 'wapperende haren' meer heeft, voelt ze zich gelukkig. 'Ik ben heel blij dat ik er nog ben', aldus Linda.

© Instagram @lindahakeboom

Onlangs ging het even wat minder goed met Linda. Door de nieuwe chemo had ze veel last van concentratieproblemen. "Het is alsof ik geen filter heb. Als er veel mensen door elkaar heen praten, komt bijvoorbeeld alles even hard binnen en volg ik niets meer."

Lees meer over
Linda Hakeboom