van de kook

Janny van der Heijden heeft geen man nodig: 'Wordt gezien als een tekort'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJanny van der Heijden heeft geen man nodig: 'Wordt gezien als een tekort'
RTL

Janny van der Heijden (66) is al jaren alleenstaand en daar heeft ze geen problemen mee. Daarentegen hebben mensen in haar omgeving daar wel een mening over, zo onthult ze in gesprek met 'De VARAgids'.

"Alsof een vrouw zonder man niet volwaardig is"

De culinair publicist hekelt het feit dat sommige mensen vinden dat ze een man zou moeten hebben. Als de interviewer haar vraagt of er een taboe rust op het feit dat ze een vrouw zonder partner is, zegt ze: "Niet zozeer een taboe, maar het wordt wel nog steeds gezien als een tekort. Alsof een vrouw zonder man niet volwaardig is."

Janny van der Heijden berispt arrogante collega's: 'Je bent niet bijzonder'
Lees ook

Janny van der Heijden berispt arrogante collega's: 'Je bent niet bijzonder'

Janny merkt dat andere vrouwen een mening hebben over de manier waarop ze haar leven als alleenstaande moeder met twee volwassen zoons invult. "Dat maakt elke alleenstaande vrouw wel eens mee, denk ik. We denken dat wij als vrouwen solidair zijn met elkaar, maar dat ís niet zo. Je wordt gezien als concurrent als het huwelijk van de ander niet helemaal goed loopt. Alsof je overal bovenop springt! Mannen zien het ook helemaal niet zo."

Het beeld tussen mannen en vrouwen is nogal scheef. Er wordt anders gekeken naar alleenstaande mannen, stelt ze. "Dan kan die man nog een bon vivant zijn die door niemand 'gevangen' kan worden. Bij vrouwen is het meer: ze kan niemand krijgen."

Het hele interview met Janny van der Heijden is te lezen in De VARAgids. 

Lees meer over
Janny van der Heijden