Neus ophalen

Verbazing in De Slimste Mens door onbevangen antwoord Jennie Lena

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© KRO-NCRVVerbazing in De Slimste Mens door onbevangen antwoord Jennie Lena
RTL

Kijkers - én presentator Philip Freriks - van NPO2-kennisquiz 'De Slimste Mens' wisten woensdagavond even niet wat ze hoorden. Tijdens de 'Het Collectieve Geheugen'-ronde werd na een fragment van demissionair zorgminister Hugo de Jonge een bijzonder antwoord gegeven door oud 'The voice of Holland'-deelnemer Jennie Lena (43).

"In de wandelgangen hoor je weleens wat"

Jennie associeerde De Jonge namelijk met cocaïnegebruik. Achteraf legde ze dat verbijsterende antwoord als volgt uit: "In de wandelgangen hoor je weleens wat, ik weet het niet. Via Twitter. Ik associeer maar, ik was er niet meer. Ik hoorde dat je maar moest blijven associëren in deze ronde." 

Presentator Philip Freriks vroeg zich hardop af of eenmansjury Maarten van Rossem dezelfde associatie heeft met de minister: "Nee, met allerlei dingen, maar niet met cocaïne. Had hij maar iets meer gesnoven, dan was 'ie misschien wel iets sneller gestart", aldus de Amerika-deskundige, vermoedelijk verwijzend naar het vaccinatieprogramma.

Marc-Marie baalt van Slimste Mens: 'Delen van mij eruit geknipt'
Lees ook

Marc-Marie baalt van Slimste Mens: 'Delen van mij eruit geknipt'

Veel kijkers stonden paf door Jennies uitspraak, maar grappig vonden ze haar ondoordachte associatie wel. Zo werd er getwitterd: 'Hardop gelachen toen Jennie Lena 'cocaïne!' riep bij een filmpje van Hugo de Jonge', 'Hahaha. Wat weet u van Hugo de Jonge? Euh... 'cocaïne?' Ik reken het goed!' en 'Moment van de week: Jennie Lena die bij een fragment over Hugo de Jonge heel hard roept 'cocaïne'.' Hieronder nog meer reacties.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Onlangs sprak RTL Boulevard nog met allesweter Maarten van Rossem en gaf hij eindelijk uitleg over waarom hij altijd in het zwart gekleed is tijdens het programma.

De Slimste Mens zie je elke werkdag om 20.40 uur bij NPO2. Overigens nadert de ontknoping bijna: volgende week begint namelijk al de finaleweek. 

Lees meer over
Hugo de JongeJennie LenaNPODe Slimste Mens