Serieuze zaken

Angelina Jolie deelt belangrijke boodschap in eerste Instagrampost

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Angelina Jolie deelt belangrijke boodschap in eerste Instagrampost
RTL

Angelina Jolie (46) heeft haar debuut gemaakt op Instagram en dat doet ze door middel van een krachtige boodschap. Angelina, die zich al jarenlang als ambassadrice van de Verenigde Naties inzet voor vluchtelingen, plaatste vandaag een foto van een brief die een Afghaans meisje aan haar had gestuurd.

In de brief schrijft het meisje onder meer dat ze bang is voor de Taliban die onlangs de macht grepen in het land. Angelina legt in het bijschrift van de foto haar situatie in het land uit. 'Mensen in Afghanistan verliezen op dit moment de mogelijkheid om via social media te kunnen communiceren en zichzelf openlijk te uiten.' De actrice is daarom van plan om via Instagram hun verhalen te delen zodat ze 'iedereen die vecht voor mensenrechten een stem kan geven'.

Angelina Jolie wil na scheiding met Brad af van wijngaard
Lees ook

Angelina Jolie wil na scheiding met Brad af van wijngaard

De actrice deelt ook nog een verhaal van twintig jaar geleden, toen ze Afghaanse vluchtelingen ontmoette die aan het begin van deze eeuw al op de vlucht waren voor de Taliban. 'Het is misselijkmakend om te zien hoe Afghanen opnieuw ontheemd raken door de angst en onzekerheid die hun land momenteel in de greep houdt', zo schrijft ze.

Jolie noemt de operatie in Afghanistan die 'zoveel tijd, geld, bloed en levens' heeft gekost 'een mislukking die bijna niet te bevatten valt'. 'Om te zien dat Afghaanse vluchtelingen decennia lang worden behandeld als een last, is ook misselijkmakend. Ik zal net als vele anderen niet wegkijken. Ik zal blijven zoeken naar manieren om te helpen. Ik hoop dat jullie met mij meedoen.'

Lees meer over
Angelina Jolie