buiten westen

Marilyn Manson te horen op nieuw album van Kanye West

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarilyn Manson te horen op nieuw album van Kanye West
RTL

Marilyn Manson (52) heeft meegewerkt aan 'Donda', het langverwachte tiende studioalbum van Kanye West (44). De Amerikaanse shockrocker is te horen op de plaat, zo bevestigt zijn manager aan 'Newsweek'.

De zanger stond donderdag op het podium tijdens de derde luistersessie die Kanye voor zijn nieuwe album hield. De rol van Marilyn was nog niet bekend, maar zijn aanwezigheid zorgde al voor ophef. De zanger wordt namelijk door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Ook het feit dat rapper DaBaby, die onlangs commotie veroorzaakte vanwege homofobe uitspraken, van de partij was zorgde voor kritische reacties op social media.

Marilyn Manson noemt MeToo-beschuldigingen 'een complot'
Lees ook

Marilyn Manson noemt MeToo-beschuldigingen 'een complot'

De manager van Marilyn geeft verder geen details over diens exacte bijdrage aan 'Donda'. Wel zegt de zegsman dat de zanger met de rapper 'blijft samenwerken' aan het project.

Daarmee lijkt de manager te bevestigen dat Kanye wederom verder gaat sleutelen aan zijn album. De rapper zou zijn meermaals uitgestelde plaat nu op vrijdag uitbrengen, maar tot nu toe ontbreekt 'Donda' nog op de streamingdiensten. Volgens Apple Music is de release verschoven naar 3 september.

Lees meer over
Marilyn MansonKanye West