Still standing

Elton John komt met album over lockdown vol samenwerkingen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPElton John komt met album over lockdown vol samenwerkingen
RTL

Elton John (74) brengt komend najaar een nieuw album uit met nummers die allemaal zijn opgenomen in thuisisolatie tijdens de coronapandemie. De plaat, die op 22 oktober verschijnt, heet dan ook heel toepasselijk 'The Lockdown Sessions'.

"Het laatste wat ik tijdens de lockdown verwachtte, was een album maken"

Op het album staan zestien nummers die de zanger de afgelopen anderhalf jaar samen met diverse internationale artiesten heeft gemaakt. Zo staan er onder meer samenwerkingen op met Dua Lipa, Miley Cyrus, Stevie Wonder en Lil Nas X.

Ed Sheeran gaf Elton John gigantische marmeren penis cadeau
Lees ook

Ed Sheeran gaf Elton John gigantische marmeren penis cadeau

Het album stond niet op het to-dolijstje van de 74-jarige 'Rocket Man'-zanger, maar toch is hij er heel blij mee. "Het laatste wat ik tijdens de lockdown verwachtte, was een album maken", zegt Elton in een verklaring. "Maar de pandemie ging maar door en op zichzelf staande projecten bleven maar komen."

De zanger zegt dat de opnames varieerden van online Zoom-sessies tot echte samenkomsten in de studio waarbij de artiesten soms wel door een glazen scherm van elkaar gescheiden werden om afstand te kunnen bewaren. Volgens hem heeft het resultaat er niet onder geleden. "Alle nummers waar ik aan gewerkt heb zijn erg interessant en divers."

Lees meer over
Elton John