Operation London Bridge

Geheime plannen rondom overlijden Queen Elizabeth uitgelekt

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesGeheime plannen rondom overlijden Queen Elizabeth uitgelekt
RTL

Dat er van alles in werking wordt gezet als koningin Elizabeth (95) komt te overlijden, is algemeen bekend. Nu weten we echter ook wát er precies gaat gebeuren. Er zijn namelijk geheime plannen rondom het overlijden van koningin Elizabeth uitgelekt.

De website politico.com kreeg de plannen in handen en Britse media als Daily Mail en The Sun hebben de zogeheten Operation London Bridge vervolgens gepubliceerd. In de documenten staan details over wie er als eerste op de hoogte worden gebracht, welke veiligheidsmaatregelen er worden genomen en hoe de begrafenis eruit komt te zien.

'Meghan sprak met koningin Elizabeth voor uitvaart prins Philip'
Lees ook

'Meghan sprak met koningin Elizabeth voor uitvaart prins Philip'

Zo zal de Britse premier door de hoogste hofbediende van Buckingham Palace op de hoogte worden gebracht. Binnen tien minuten zullen vlaggen op de regeringsgebouwen halfstok gaan. Prins Charles zal het land toespreken, waarna hij op een rouwtournee door Engeland zal gaan, waarbij hij Schotland, Wales en Noord-Ierland bezoekt.

Ook staan er regels in met betrekking tot de socialmedia-accounts van de Britse koninklijke familie. De website van de koninklijke familie zal op zwart gaan. Het plan omvat de tien dagen na het overlijden van de Queen. In verband met de coronapandemie is een deel van de plannen een beetje aangepast. Zo staan er maatregelen in om coronabesmettingen te voorkomen en worden er ook verhoogde veiligheidsmaatregelen genomen.

Hoewel het qua gezondheid goed gaat met koningin Elizabeth, leeft ze volgens Marc van der Linden wel een teruggetrokken bestaan:

Lees meer over
Koningin Elizabeth IIKoning Charles