Schuld bekennen

Man Nicki Minaj mogelijk de cel in na bekentenis

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMan Nicki Minaj mogelijk de cel in na bekentenis
RTL

De echtgenoot van Nicki Minaj (38) heeft in een rechtbankzitting via Zoom schuld bekend aan het zich niet registreren als zedendelinquent in Californië. Eerder was al bekend dat Kenneth Petty (43) een deal had gesloten met de aanklager; in ruil voor zijn bekentenis krijgt hij een lagere straf.

"Ja, edelachtbare"

De rechter vroeg Kenneth volgens Us Magazine donderdag alleen nog of hij de deal vrijwillig was aangegaan, waarop hij antwoordde: "Ja, edelachtbare." Daarmee waren de afspraken die de 43-jarige heeft gemaakt van kracht maar de zitting waarin zijn straf wordt bepaald vindt pas plaats in januari.

Nicki Minaj en echtgenoot aangeklaagd vanwege intimidatie
Lees ook

Nicki Minaj en echtgenoot aangeklaagd vanwege intimidatie

Zedendelinquenten die verzaken de verplichte registratie in te dienen, kunnen maximaal tien jaar cel krijgen plus levenslange reclassering. Het is niet uitgesloten dat Kenneth evengoed een tijdje moet zitten. Ook zouden de aanklagers er in de papieren op hebben gewezen dat de minimale straf voor het vergrijp vijf jaar reclassering is.

De man van Nicki Minaj werd in maart van 2020 gearresteerd omdat hij naar haar in Californië was verhuisd maar zich daar niet had aangemeld als zedendelinquent. Dat moet hij sinds hij in 1995 in New York is veroordeeld voor poging tot verkrachting. Naast de registratie moet hij zich ook houden aan een avondklok.

Nicki en Kenneth kregen iets in 2018 en maakten een jaar later bekend getrouwd te zijn. Het stel heeft een zoontje dat eind van de maand één jaar wordt.

Lees meer over
Nicki Minaj