Bijzondere taak

Claudia de Breij schrijft boek over prinses Amalia

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RVD – H.K.H. de Prinses van OranjeClaudia de Breij schrijft boek over prinses Amalia
RTL

We kennen Claudia de Breij (46) vooral als cabaretier en zangeres, maar wat veel mensen niet weten is dat ze ook een aantal boeken op haar naam heeft staan. Binnenkort komt daar nog een bijzondere titel bij, want Claudia heeft de eer gekregen om ‘Amalia’ te schrijven - een boek waarin we beoogd troonopvolger prinses Amalia (17) een stuk beter leren kennen.

Het boek is speciaal ter gelegenheid van Amalia's achttiende verjaardag op 7 december dit jaar en is tot stand gekomen dankzij meerdere ontmoetingen en gesprekken die Claudia dit jaar met de Prinses van Oranje had. Het boek zal half november verschijnen.

Prinses Amalia ziet tijdens studietijd af van uitkering van ruim 1,6 miljoen
Lees ook

Prinses Amalia ziet tijdens studietijd af van uitkering van ruim 1,6 miljoen

Afgelopen zomer sprak Claudia met Amalia over onder meer haar schooltijd, haar liefde voor muziek en wat het koningschap en haar toekomstige rol nu voor haar betekenen. Claudia mocht ook een kijkje nemen bij het Koninklijk Staldepartement waar Amalia enthousiast sprak over haar passie voor paarden en de paardensport. Daarnaast bevat het boek ook nog eens beeldmateriaal uit het privé-archief van Amalia.

© Foto’s Prinses van Oranje op haar paard Mojito: © RVD - Martijn Beekman.
© Foto’s Prinses van Oranje op haar paard Mojito: © RVD - Martijn Beekman.

Met het boek Amalia gaat de prinses haar vader en oma achterna. Over hen verschenen namelijk ook boeken ter gelegenheid van hun achttiende verjaardag. Zo publiceerde Renate Rubinstein in 1985 het boek Alexander en Hella Haasse in 1955 Portret van Prinses Beatrix.

Marc van der Linden denkt dat Amalia haar koninklijke titel een stuk conservatiever zal aanpakken dan haar vader:

Lees meer over
Claudia de BreijPrinses Amalia