#METOO

Officiële YouTube-kanalen R. Kelly offline gehaald

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Officiële YouTube-kanalen R. Kelly offline gehaald
RTL

Video's op de officiële YouTube-kanalen van R. Kelly (54) kunnen sinds dinsdag niet meer worden bekeken. De website haalde de kanalen offline nadat de zanger onlangs schuldig werd bevonden aan mensenhandel.

"Uiteindelijk ondernemen we deze actie om onze gebruikers te beschermen"

Het gaat om RKellyTV, waar 3,5 miljoen mensen op geabonneerd zijn, en het kanaal RKellyVevo met circa 1,6 miljoen abonnee's. Video's kunnen nog wel worden aangeklikt, maar dan komt er een boodschap dat de video niet langer beschikbaar is omdat 'het YouTube-account van deze video's offline is gehaald'. Via de muziekcatalogus van de website, YouTube Music, kunnen de nummers van Kelly nog wel beluisterd worden. Via andere kanalen zijn nummers als 'I Believe I Can Fly 'nog wel te zien.

Ex-vriendin van R. Kelly loog om hem te beschermen
Lees ook

Ex-vriendin van R. Kelly loog om hem te beschermen

"Uiteindelijk ondernemen we deze actie om onze gebruikers te beschermen, vergelijkbaar met andere platforms", schrijft Nicole Alston van YouTube in een memo, ingezien door persbureau Bloomberg. Recent werden ook de officiële accounts van Kelly op Facebook, Twitter en Instagram uitgeschakeld.

R. Kelly werd onlangs door de rechtbank in New York schuldig bevonden aan mensenhandel. De 54-jarige had vrouwen en meisjes gelokt om ze daarna seksueel te misbruiken en te laten misbruiken. De zanger zou zijn beroemdheid hebben ingezet om de vrouwen en meisjes te beïnvloeden.

Lees meer over
R. KellyYouTube