groot gemis

André van Duin wilde niet zonder Martin naar Televizier-Ring Gala

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAndré van Duin wilde niet zonder Martin naar Televizier-Ring Gala
RTL

Het was afgelopen donderdag een bijzondere dag voor André van Duin (74). Voor het eerst in zijn lange carrière mocht hij een prijs in ontvangst nemen op het Gouden Televizier-Ring Gala: de Televizier-Ster voor beste presentator. De Omroep MAX-ster was echter niet aanwezig om het beeldje in ontvangst te nemen. André legt nu zelf uit waarom.

"Het laatste jaar dat ik bij Televizier zat, was ik daar met Martin en dat was eigenlijk de laatste keer dat we samen in het openbaar waren"

André was de afgelopen twee jaar ook genomineerd, maar beide keren ging hij met lege handen naar huis. In 2019 kreeg Beau van Erven Dorens de voorkeur van het publiek en vorig jaar Tim Hofman. Dit jaar wist hij wél als winnaar uit de bus te komen. Iets waar hij ontzettend dankbaar voor is, zo stelde de cabaretier in een vooraf opgenomen boodschap na het winnen van de prijs voor beste presentator.

'Eerbetoon André van Duin aan Martine Bijl was hoogtepunt'
Lees ook

'Eerbetoon André van Duin aan Martine Bijl was hoogtepunt'

De presentator kon niet bij de uitreiking in het Koninklijk Theater Carré aanwezig zijn vanwege opnames van Heel Holland Bakt, maar aan Shownieuws vertelt hij dat hij anders ook niet was gekomen. "Het laatste jaar dat ik bij Televizier zat, was ik daar met Martin en dat was eigenlijk de laatste keer dat we samen in het openbaar waren. Toen dacht ik: nou, dan ga ik er nu alleen zitten en dat vond ik niet zo'n prettig idee. Dus ik heb het niet gedaan." André nam vorig jaar januari afscheid van zijn echtgenoot. Martin Elferink overleed op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

Hoewel de awardshow afgelopen donderdag plaatsvond, kreeg André het beeldje pas maandagavond in handen tijdens de uitzending van Jinek. "Ik dacht inderdaad dat er iemand vrijdag wel zou langskomen, maar ik was nog aan het wachten", aldus André terwijl hij de prijs in ontvangst nam.

Bekijk het hele fragment hieronder:

Lees meer over
André van DuinGouden Televizier-Ring