Gevoelloos

Dochter Alec Baldwin woest op journalisten na schietincident

Door ANP··Aangepast:
© ANPDochter Alec Baldwin woest op journalisten na schietincident
RTL

Ireland Baldwin (25), de dochter van acteur Alec Baldwin (63), is boos op de journalisten die haar benaderd hebben voor een interview na het schietincident waar haar vader bij betrokken was. Vrijdag kwam de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins om het leven nadat Baldwin haar per ongeluk had neergeschoten op een filmset.

"Jullie zijn verachtelijk en gevoelloos"

'Aan dat handjevol journalisten dat mij heeft benaderd: jullie zijn verachtelijk en gevoelloos', schrijft de 25-jarige dochter van Alec op haar Instagram. Ze plaatst daarbij een bericht dat ze van een journalist ontving waarin wordt gevraagd om een interview. 'Iedereen die mijn nummer heeft weggegeven: verwijder het alsjeblieft en neem nooit meer contact met me op.' Ireland staat ook stil bij de twee slachtoffers van het schietincident. 'Ik wou dat ik mijn vader vanavond extra stevig kon knuffelen', zo sluit ze haar bericht af.

© @irelandbasingerbaldwin
© Instagram @irelandbasingerbaldwin

Het schietincident vond plaats op de set van de film Rust. Alec schoot met een wapen dat diende als rekwisiet, maar in het wapen zaten flodders en ook een echte kogel, zo bleek uit een mail van leverancier IATSE Local 44. Regisseur Joel Souza raakte daardoor gewond, maar mocht na een korte ziekenhuisopname weer naar huis. Cameraregisseur Halyna Hutchins overleed aan haar verwondingen.

Tim Oliehoek, die zelf regisseur is, snapt niet hoe het incident heeft kunnen gebeuren.

Lees meer over
Alec Baldwin