stem laten horen

Waylon en Ali voor het eerst écht eerlijk over ruzie The Voice

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWaylon en Ali voor het eerst écht eerlijk over ruzie The Voice
RTL

Ali B (40) en Waylon (41) kregen het vorig jaar met elkaar aan stok tijdens de blind auditions van 'The voice of Holland'. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat dat naar buiten zou komen, maar ter plekke gemaakte beelden vonden hun weg naar het wereldwijde web. In de vierdelige Videoland-docuserie 'Ali Bouali' vertellen de coaches voor het eerst wat zich nu écht heeft afgespeeld achter de schermen van het zangprogramma.

"Het is even ruzie, daarna is het voorbij. Zoals je met je broertje en zusje hebt"

"Ik ben niet gauw onder de indruk van iets of iemand", vertelt Waylon in de docu over de beruchte woordenwisseling. Hij vervolgt: "Ik vind dat je altijd elkaar recht moet zetten, vooral als je dezelfde taak hebt. Als 'ie [Ali red.] bullshit verkondigt, zeg ik tegen hem dat 'ie bullshit verkondigt."

Dat is dan ook precies wat er gebeurde toen de rocker ruzie kreeg met Ali tijdens opnames van The Voice. "Ali is straat, maar ik ben ook straat. Ik kom ook van de straat, net zo goed als Ali", aldus Waylon.

Ali B maakt spierbal, eh, vuist tegen kritiek op photoshoppende BN'ers
Lees ook

Ali B maakt spierbal, eh, vuist tegen kritiek op photoshoppende BN'ers

"Waylon zit hier, Ali zit hier. Ik zit in het midden... ik ben net twee weken bij The Voice en er wordt even een soort Wereldoorlog ontketend. Gebaseerd op niks, in mijn ogen", doet ook coach Jan Smit zijn verhaal. "Uiteindelijk hebben ze het wel uitgepraat, maar ik denk wel: 'Je bent 40 jaar, we zijn toch geen kleuters?'"

Even later is ook op de beelden te zien dat de twee inmiddels weer door één deur kunnen, en zelfs kunnen lachen om het incident. "Ik zat op de stoel en hij werd gewoon even gek", vertelt Waylon. Volgens de zanger was het ergste dat had kunnen gebeuren dat Ali hem een klap had verkocht. "Dat vind ik niet zo erg, toch? Tegelijkertijd dacht ik ook: 'Het ergste wat hém kan overkomen is dat hij mij een klap op mijn bek geeft.' De meeste mensen begrijpen het niet, maar jij bent een straatvechtertje en ik ben een straatvechtertje." Ali is het met hem eens: "Het is even ruzie, daarna is het voorbij. Zoals je met je broertje en zusje hebt."

Volgens goede vriend en rapper Brace komt het wel vaker voor dat Ali uit zijn slof schiet. "Hij kan heel erg veel schelden", onthult hij in de derde aflevering van de serie. "Ali is iemand, als het even niet naar zijn zin gaat… ik denk dat heel Nederland hem zo niet herkent."

De vierdelige documentaireserie Ali Bouali is te zien bij Videoland.

Lees meer over
Ali BWaylonVideoland