nieuw utopiaantje

Oud-Utopiaan Rowena openhartig over moederschap: 'Mooiste wat er is'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Oud-Utopiaan Rowena openhartig over moederschap: 'Mooiste wat er is'
RTL

Een half jaar geleden beviel Rowena Baierl (36) - bekend uit ‘Utopia’ en 'Temptation Island’ - van haar eerste kindje. Bij zo’n gebeurtenis hoort natuurlijk een realityserie: begin deze maand maakte Rowena en haar vriend Shane als derde koppel bekend, mee te doen aan de nieuwe Videoland-serie ‘A Star Is Born’. Vandaag gaat de show van start en wij spraken alvast met het liefdeskoppel over dit avontuur.

''We zijn heel dankbaar dat we dit mee mogen maken’’

Zoontje Eagan is inmiddels zes maanden oud en de kersverse ouders zijn maar wat trots op hun kleine hummeltje, maar dat ouderschap is natuurlijk ook even wennen. ''Het is wel pittig af en toe. Korte nachtjes. Huiltje hier, huiltje daar. Maar over het algemeen is het gewoon top. Het mooiste wat er is", zegt vader Shane. ''Het mooiste wat er is, maar niet het makkelijkste, zeker niet. Maar we zijn heel dankbaar dat we dit mee mogen maken", vult Rowena aan.

De voormalig Utopiaan was al eerder zwanger, maar dat verliep helaas niet zoals gehoopt. ''We hebben al een eerste zwangerschap gehad, die is helaas fout gegaan. We zijn onze baby verloren bij 16 weken", vertelt Rowena. Het stel is erg open over deze tragische gebeurtenis op social media, om zo ook anderen te kunnen helpen. ''Ik krijg heel veel berichten in mijn inbox van meiden die hetzelfde hebben meegemaakt’’, zegt Rowena. Ze vervolgt: ''Het doet me heel veel dat mensen kracht halen uit wat wij delen. Dat ze geïnspireerd en gemotiveerd raken. Dat geeft Shane en mij veel kracht.''

Emotionele Rowena Baierl ontmoet voor het eerst haar broer
Lees ook

Emotionele Rowena Baierl ontmoet voor het eerst haar broer

Naast de social media-kanalen van Rowena, krijgt het koppel nu een nóg groter platform om hun bijzondere verhaal te delen met de rest van Nederland. Vanaf vandaag gaat de Videoland-serie A Star Is Born van start. Samen met drie andere realitykoppels zullen Rowena, Shane én zoontje Eagan te zien zijn in deze nieuwe show.

Begin deze maand maakte Rowena het heugelijke nieuws zelf bekend via haar Instagram: 'Wij doen mee met het gloednieuwe realityprogramma A Star Is Born. De afgelopen 6 maanden zijn wij gevolgd door een cameraploeg om onze eerste periode als kersverse ouders vast te leggen’, schreef de realityster erbij. 

Het scheelde niet veel of het zwangerschapsavontuur van het koppel was ons ontnomen: Shane was in eerste instantie - op z’n zachtst gezegd - niet enthousiast over het idee van een eigen realityserie. ''Ik moest Shane echt over de streep trekken", zegt Rowena lachend. Shane legt uit: ''We hadden eigenlijk al een keer nee gezegd, want we zaten volop in de verbouwing. Uiteindelijk vroegen ze het weer en Rowena wou het heel graag, dus wie ben ik dan hè."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Naast deze nieuwe serie bij Videoland, is de documentaireserie van Ali B: Ali Bouali ook te zien. In de Videoland Original geeft Ali een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt hij voor het eerst over allerlei heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld. 

Lees meer over
Rowena BaierlVideoland serie