HARRY IN DE TENT

Prins Harry hekelt veelgebruikte term Megxit: 'Vrouwonvriendelijk'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPrins Harry hekelt veelgebruikte term Megxit: 'Vrouwonvriendelijk'
RTL

De Britse prins Harry (37) heeft tijdens een online panel van het tijdschrift 'WIRED' zich kritisch uitgelaten over de term 'Megxit', die veel werd gebruikt toen hij en Meghan Markle (40) besloten hun koninklijke titels neer te leggen. Harry vindt de term vrouwonvriendelijk.

"Het is gecreëerd door een online trol"

"Misschien weten mensen dit, misschien wel niet, maar de term Megxit was en is vrouwonvriendelijk. Het is gecreëerd door een online trol, groter gemaakt door koningshuisverslaggevers en daarmee gegroeid tot iets wat iedereen gebruikt. Maar het begon ooit eens bij die trol", zei Harry erover.

Broer Meghan Markle betuigt spijt in brief aan Meghan en Harry
Lees ook

Broer Meghan Markle betuigt spijt in brief aan Meghan en Harry

De Britse prins refereerde ook nog aan een studie uit oktober. Daaruit bleek dat ruim 70 procent van de online haat die hij en Meghan uitvangen, van 83 Twitter-accounts komt. "Het engste eraan is dat een aantal Britse journalisten contact hadden met deze accounts. Ze maakten de leugens die verspreid werden alleen maar groter en bestempelden ze zelfs al waarheid", aldus Harry.

Onlangs lagen Harry en Meghan nog onder vuur, door een boodschap die zij de wereld in hielpen. In de video hieronder zie je waar dat precies over gaat.

Lees meer over
Prins HarryMeghan Markle