leave or leave

Deze plotwending in Temptation Island had niemand zien aankomen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Temptation Island: Love or LeaveDeze plotwending in Temptation Island had niemand zien aankomen
RTL

De afgelopen weken gingen Wouter en Julia evenals Nico en Donna in 'Temptation Island: Love or Leave' op zoek naar antwoorden en stelden ze zich open voor vrijgezellen die misschien beter bij hen pasten. In de nieuwste aflevering is te zien hoe zij elkaar tijdens het laatste kampvuur weer zien.

Let op: dit artikel bevat spoilers over aflevering dertien van Temptation Island: Love or Leave.

"Ik denk dat hij beter een business partner naast zich kan hebben"

In aflevering dertien, die nu te zien is bij Videoland, ontwaken Donna en Nico elk bij hun nieuwe liefde. Ze zien er dan ook allebei tegenop om de confrontatie met hun ex aan te gaan. Zowel Donna als Nico vond onverwacht iemand die hen hun partner snel deed vergeten. Donna zette zelfs tijdens het eerste kampvuur al een punt achter haar relatie. Nu rijst de vraag: was dat wellicht te snel?

Ze vertelt: "Eerst had ik nog wel zoiets van: oei, dat is misschien snel of kort door de bocht. Maar als ik dan denk aan thuis, wat er allemaal speelde of gespeeld heeft en waar ik mij dan vragen bij stelde had ik wel zoiets van: het kan zo toch ook niet verder? Toen hij [Nico, red.] met zijn prachtige boodschap kwam had ik wel zoiets van: oké, kers op de taart. Jij bevestigt nu alles. Ik heb daar goed aan gegaan."

Gekreun en liefdesverklaringen tijdens dreamdates Temptation Island
Lees ook

Gekreun en liefdesverklaringen tijdens dreamdates Temptation Island

Bij Jimi heeft ze geen enkele twijfel. Hij behandelt haar goed en Donna is stiekem zelfs al een beetje verliefd, geeft ze toe als presentatrice Monica Geuze ernaar vraagt. Ook haar ex Nico heeft gevoelens voor een ander ontwikkeld, met wie hij tijdens de romantische dreamdate een stapje verder gaat - evenals Donna overigens. "Ik ga niet zeggen dat mij dat niets doet", zegt Nico, "maar ik zie ergens wel dat ze gelukkig is. Ik zie bepaalde treken in haar gezicht die ze ook bij mij had in het begin. Dus ja, het kan misschien wel zijn dat het bij hen ook het begin is van iets moois."

Toch blijkt in de aflevering dat er na de opnames helemaal niets 'moois' is ontstaan. Donna legt uit: "Na Temptation hebben Jimi en ik nog wel contact gehad, maar het is niet zoals het daar op Temptation was." En dat vindt ze eerlijk gezegd best jammer. "Ik wist ook wel dat ik niet van de ene relatie in de andere zou springen. Dan was er ook nog het feit dat Jimi na Temptation Island naar Brazilië ging, dan is het wel moeilijk om iets op te bouwen."

Ook Nico heeft zijn connectie met Laure niet verder onderzocht. Na de ultieme relatietest hebben ze elkaar nog wel een tijdje gezien en het 'gezellig gehad', maar daar is verder niets uitgekomen. "Momenteel wil ik gewoon even genieten van mijn rust en gewoon een beetje Nico-time", aldus de realityster.

Helaas zijn ook Wouter en Julia, die het eiland samen verlieten, niet langer meer samen. En dat komt voor veel Videoland-kijkers als een grote schok. De spierbundel zei namelijk dit nog tijdens het laatste kampvuur tegen zijn (inmiddels ex-)vriendin: "Je betekent gewoon echt superveel voor mij, ik hou ook echt heel veel van jou en ik heb je hier ook echt gemist. Ik kan dan ook niet wachten om samen naar huis te gaan."

Eenmaal in Nederland kozen ze toch voor 'leave' in plaats van voor 'love'. "Bij terugkomst heb ik personeelstekort, drukte, ziekte en alles tegelijk gehad waardoor ik echt werkdagen had van twaalf tot zestien uur per dag en daardoor niet meteen energie in de relatie kon stoppen die zij had verwacht", zegt een verslagen Wouter. Julia vertelt op haar beurt: "Hij is wel bezig voor mij en ik weet ook wel dat hij echt moeite voor mij aan het doen is, maar op zijn manier. En dat werkt voor mij gewoon anders. Ik denk dat hij beter een business partner naast zich kan hebben."

Hoe het zit tussen Bert en Delphine en Efrain en Aylin? Dat zien we volgende week donderdag bij Videoland. Nog meer Temptation? Elke vrijdag doet een smaakmaker uit het programma zijn verhaal in Temptation Love Therapy. Bekijk die video met Fatih hieronderAlle afleveringen vind je hier.

Lees meer over
VideolandTemptation Island